- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

BNR lansează 3 noi monede în România. Ce valoare vor avea acestea

10 Apr, 16:05 • Bumbeneci Diana
BNR lansează un set de trei monede speciale, printre care şi una din aur. Preţul cu care se vinde aceasta.
BNR lansează 3 noi monede în România. Ce valoare vor avea acestea

Banca Naţională

va lansa pe 17 aprilie în circuitul numismatic o monedă din aur, o monedă din argint şi o monedă din tombac cuprat. Noile monede perfecte pentru colecționari apar pe piață cu tema 200 de ani de la naşterea lui Avram Iancu.

BNR lansează un set de trei monede speciale

Tirajul maxim aprobat pentru moneda din aur este de 1.000 de piese, pentru moneda din argint este de 5.000 de piese, pentru moneda din tombac cuprat este de 5.000 de piese.

Aversul monedei din aur prezintă o imagine de epocă a casei părinteşti a lui Avram Iancu, inscripţia în arc de cerc „Romania”, valoarea nominală „500 lei”, stema României şi anul de emisiune „2024”.

Aversul monedei din argint prezintă o imagine de epocă a casei părinteşti a lui Avram Iancu, inscripţia în arc de cerc „Romania”, valoarea nominală „10 lei”, stema României şi anul de emisiune „2024”.

Vezi și: Românii vor avea parte de o minivacanță de Paște 2024. Câte zile libere vor avea angajații români

Noile monede BNR
Noile monede BNR

„Aversul monedei din tombac cuprat prezintă o imagine de epocă a casei părinteşti a lui Avram Iancu, inscripţia în arc de cerc „Romania”, valoarea nominală „1 leu”, stema României şi anul de emisiune „2024”.

Reversul comun al monedelor din aur, argint şi tombac cuprat redă portretul, numele şi semnătura lui Avram Iancu şi anii între care a trăit acesta „1824-1872”.

Monedele din aur, argint şi tombac cuprat sunt ambalate în capsule de metacrilat transparent şi sunt însoţite de broşuri de prezentare şi certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză.

Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Monedele din aur, argint şi tombac cuprat cu tema 200 de ani de la naşterea lui Avram Iancu au putere circulatorie pe teritoriul României.

Moneda de aur are o valoare nominală de 500 lei şi un preț de vânzare de 15.600 lei, exclusiv TVA.

Moneda de argint are o valoare nominală de 10 lei şi un preț de vânzare 490 lei, în timp ce moneda de tombac cuprat se va vinde pentru 190 lei. Pe lângă monedă, cumpărătorii primesc şi broşura de prezentare şi certificatul de autenticitate”, anunță Banca Națională a României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale. Acestea se află în Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Vezi și: Avertisment pentru românii care vor cumpăra carne de miel de Paște în 2024. Sunt vizați cei care caută prețuri mici

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult