- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

BNR lansează luni o nouă monedă din aur cu tema 200 de ani de la naşterea lui Lascăr Catargiu. Valoarea acesteia este de 100 de lei!

20 Nov, 09:07 • Fundeanu Madalina
BNR lansează luni în circuitul numismatic o monedă din aur cu tema 200 de ani de la naşterea lui Lascăr Catargiu. O astfel de monedă se vinde cu 3.100,00 lei!
BNR lansează luni o nouă monedă din aur cu tema 200 de ani de la naşterea lui Lascăr Catargiu. Valoarea acesteia este de 100 de lei!

Banca Naţională a României lansează luni în circuitul numismatic o monedă din aur cu tema 200 de ani de la naşterea lui Lascăr Catargiu. Valoarea nominală a monedei este de 100 lei, conform informațiilor transmise de Agerpres.

BNR lansează o nouă monedă din aur!

Aceasta va avea o formă rotundă, cu un diametru de 21 mm şi o greutate de 6,425 grame. Aversul monedei redă statuia lui Lascăr Catargiu din Bucureşti, inscripţia „ROMANIA” în arc de cerc, stema României, anul de emisiune „2023” şi valoarea nominală „100 LEI”. Reversul monedei prezintă portretul şi numele lui Lascăr Catargiu şi anii între care a trăit acesta „1823-1899”.

Monedele din aur vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent şi vor fi însoţite de broşuri de prezentare şi certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din aur este de 1.000 piese. Preţul de vânzare pentru moneda din aur este de 3.100,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv broşura de prezentare şi certificatul de autenticitate.

Te-ar putea interesa și: România, în topul țărilor cu cea mai ridicată rată a inflației! BNR anticipează o urcare la 7,7% la finalul primului trimestru din 2024

monedă din aur, BNR
monedă din aur, BNR

Monedele din aur cu tema 200 de ani de la naşterea lui Lascăr Catargiu au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României, potrivit sursei citate.

Moneda românească veche care valorează o avere

În mediul online, se întâlnește o diversitate de anunțuri de vânzare a monedelor și bancnotelor românești vechi, cu prețuri care variază în funcție de vechime, raritate și starea de conservare a obiectelor. Un aspect important care influențează prețul este autenticitatea pieselor, iar unii colecționari preferă monedele „necurățate”, menținându-le astfel autenticitatea și istoria.

O monedă românească veche de doi lei din argint, ce are o valoare actuală de 3.500 de lei, datată 1900, a devenit subiectul unui interes sporit în lumea colecționarilor. Această piesă, cu o patină autentică a timpului, este acum scoasă la vânzare pe platforme online precum OLX, atrăgând privirile celor pasionați de istorie și colecționare.

Fenomenul de colecționare nu se limitează doar la monedele de doi lei. Pe piață se regăsesc și alte piese cu prețuri semnificative.

Citește mai mult aici: Moneda românească veche care îţi poate aduce o avere. Cu cât se vinde acum