- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

BNR lansează o monedă nouă! Este făcută din argint, cu tema 100 de ani de la înființarea Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I”

06 Dec, 11:47 • Fundeanu Madalina
O nouă monedă de argint lansată de BNR! Preţul de vânzare pentru o astfel de monedă este de 490 lei.
BNR lansează o monedă nouă! Este făcută din argint, cu tema 100 de ani de la înființarea Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I”

BNR

a făcut un anunț important! Banca va lansa joi, 7 decembrie, o monedă din argint cu tema 100 de ani de la înființarea Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I”, potrivit datelor oficiale.

O nouă monedă lansată de BNR!

Potrivit BNR, aversul monedei redă partea centrală a clădirii Muzeului Militar Național ,,Regele Ferdinand I” din București, inscripția „ROMANIA” în arc de cerc, stema României, valoarea nominală „10 LEI” și anul de emisiune „2023”.

Reversul monedei prezintă primul sediu al Muzeului Militar Național (Palatul Artelor din București), portretul Regelui Ferdinand I și inscripțiile ,,MUZEUL MILITAR NATIONAL”, ,,REGELE FERDINAND I” și ,,100 ANI”.

Monedele din argint sunt ambalate în capsule de metacrilat transparent și sunt însoţite de broşuri de prezentare și certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Te-ar putea interesa și: Previziuni 2024. O taxă pe avere în UE şi sfârşitul capitalismului în SUA, între ”predicţiile scandaloase” ale Saxo Bank

monedă BNR
monedă BNR

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese. Preţul de vânzare pentru moneda din argint este 490 lei, exclusiv TVA, inclusiv broșura de prezentare și certificatul de autenticitate.

Monedele din argint cu tema 100 de ani de la înființarea Muzeului Militar Național ,,Regele Ferdinand I” au putere circulatorie pe teritoriul României.

Achiziția efectelor numismatice se realizează exclusiv prin intermediul sucursalelor regionale ale BNR. Colecționarii pot consulta lista monedelor, medaliilor, bancnotelor sau seturilor de monetărie disponibile la vânzare doar la ghişeele sucursalelor băncii centrale, potrivit sursei citate.

În momentul lansării unei emisiuni numismatice noi, un stoc limitat de piese este disponibil pentru rezervări online. Pe lângă acesta, o parte a fiecărei emisiuni este destinată achiziționării directe, fără o rezervare prealabilă.

De curând, Banca Naţională a României a mai lansat în circuitul numismatic o monedă din aur cu tema 200 de ani de la naşterea lui Lascăr Catargiu. Valoarea nominală a monedei este de 100 lei.

Aceasta are formă rotundă, cu un diametru de 21 mm şi o greutate de 6,425 grame. Aversul monedei redă statuia lui Lascăr Catargiu din Bucureşti, inscripţia „ROMANIA” în arc de cerc, stema României, anul de emisiune „2023” şi valoarea nominală „100 LEI”. Reversul monedei prezintă portretul şi numele lui Lascăr Catargiu şi anii între care a trăit acesta „1823-1899”.

Citește mai multe aici: BNR lansează luni o nouă monedă din aur cu tema 200 de ani de la naşterea lui Lascăr Catargiu. Valoarea acesteia este de 100 de lei!