- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Bugetarii care lucrează cu proiecte europene au de acum o lege care le reglementează salariile. Președintele Iohannis a semnat actul!

27 Dec, 16:52 • Gabriela Andreescu
Legea pentru modificarea şi completarea Legii-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice a fost promulgată marţi de preşedintele Klaus Iohannis.
Bugetarii care lucrează cu proiecte europene au de acum o lege care le reglementează salariile. Președintele Iohannis a semnat actul!

Sumele necesare majorării salariale sunt acoperite din bugetul proiectului finanţat din fonduri europene nerambursabile, prevede legea semnată marți, 27 decembrie, de preşedintele Klaus Iohannis.

Ce mai prevede legea care completează cadrul salarizării personalului plătit din fonduri publice

Potrivit formei propuse spre promulgare, respectiva lege prevede că la „personalul din aparatul propriu al consiliilor judeţene, primării şi consilii locale, din instituţiile şi serviciile publice de interes local şi judeţean din subordinea acestora, nominalizat în echipele de proiecte finanţate din fonduri europene nerambursabile, nivelul veniturilor salariale majorate nu poate depăşi nivelul indemnizaţiei lunare a funcţiei de viceprimar sau, după caz, a indemnizaţiei lunare a vicepreşedintelui consiliului judeţean, a viceprimarului municipiului Bucureşti, corespunzător nivelului de organizare: comună, oraş, municipiu, sectoarele municipiului Bucureşti, primăria generală a municipiului Bucureşti, majorată”, informează Agerpres.

Legea care completează cadrul salarizării personalului plătit din fonduri publice a fost promulgată de președintele Iohannis
Legea care completează cadrul salarizării personalului plătit din fonduri publice a fost promulgată de președintele Iohannis

Citește și: După o vară secetoasă, rezerva de apă a țării s-a refăcut. Coeficientul de umplere în lacuri a ajuns la aproape 75%

De asemenea, sumele necesare majorării salariale sunt acoperite din bugetul proiectului finanţat din fonduri europene nerambursabile.

Aceeaşi lege stabileşte noi parametri pentru personalul clerical şi neclerical din lăcaşele de cult, anume numărul de posturi şi funcţia asimilată postului.

Respectiva lege a fost atacată la Curtea Constituţională, la începutul lunii aprilie, însă obiecţia a fost respinsă de CCR, mai informează sursa citată.

Citește și: Miliardarii planetei au sărăcit cu aproape 2 trilioane de dolari, cumulat, anul acesta

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult