- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Când va fi gata pachetul de pensii de serviciu/pensii din sistemul public. Ministrul Muncii, anunț important: „Am făcut o radiografie a momentului”

25 Jul, 20:32 • Lupu Alexandra
Ministrul Muncii, anunț important despre pachetul de pensii de serviciu/pensii din sistemul public. Iată când va fi gata.
Când va fi gata pachetul de pensii de serviciu/pensii din sistemul public. Ministrul Muncii, anunț important: „Am făcut o radiografie a momentului”

Simona Bucura-Oprescu a declarat că pachetul de pensii de serviciu/pensii din sistemul public va fi gata în timp util, informează economedia.ro. România va reuși să trimită cererea de plată cu numărul 3 din PNRR.

Ministrul Muncii, despre pachetul de pensii din România

Simona Bucura-Oprescu a afirmat că a avut o întâlnire constructivă cu o delegație a Băncii Mondiale, iar temele de discuție au fost despre pensii, salarizarea în sistemul bugetar și protecția socială. Ministrul Muncii a declarat că pachetul de indemnizații de serviciu și pentru cele din sistemul public va fi gata în timp util, astfel, România va reuși să trimită cererea de plată cu numărul 3 din PNRR.

Citește și despre: Ce spune ministrul Muncii despre tăierea a sute de mii de posturi din sistemul bugetar: „Ne dorim un sistem mai suplu și mai eficient”

„Am avut astăzi o întâlnire constructivă cu o delegaţie a Băncii Mondiale condusă de către Anna Akhalkatsi – country manager România, temele de discuţie fiind pensiile, salarizarea în sistemul bugetar şi protecţia socială.

Am făcut o radiografie a momentului şi am discutat aplicat despre ce avem de făcut pentru a ne atinge obiectivele care, în principal, vizează reformele în cele trei domenii amintite mai sus. Legea pensiilor reprezintă o prioritate.

Reafirm că pachetul de pensii de serviciu/pensii din sistemul public va fi gata în timp util pentru ca România să transmită cererea de plată 3 din PNRR”, a scris Simona Bucura-Oprescu pe Facebook.

Pensii
Pensii

Cu privire la salarizarea în domeniul public, ministrul Muncii a afirmat că există deja trei variante de lucru. Banca Mondială face deja estimări de impact bugetar. Simona Bucura-Oprescu a relatat că toate variantele vor fi trimise Coaliției și Comisiei Europene pentru o decizie în consecință.

„Pe Legea salarizării există deja trei variante de lucru, iar Banca Mondială face estimări de impact bugetar. La final, toate cele trei variante vor fi prezentate Coaliţiei şi Comisiei Europene pentru o decizie în consecinţă”, a precizat ministrul.

În ceea ce privește protecția socială, Simona Bucura-Oprescu a subliniat că se lucrează la o reformă a sistemului pentru a oferi protecție reală și eficientă românilor vulnerabili. Ministrul Muncii a precizat că o urgență a momentului pentru statul român se referă la un nou sistem de avizare-verificare a centrelor sociale.

„O urgenţă a momentului o reprezintă un nou sistem de avizare-verificare în teren a centrelor sociale”, a punctat Simona Bucura-Oprescu.

Te-ar putea interesa și: Lovitură pentru milioane de salariați. Au fost anunțați românii care nu vor mai primi sporuri. Ministrul Muncii: „Au gândit că timpul trece, leafa merge”