- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Canicula invizibilă – noul fenomen periculos care lovește Europa. Ce zone vor fi afectate

28 Jun, 08:10 • Bumbeneci Diana
Un nou fenomen periculos lovește spațiul european. În multe țări va fi resimțită o caniculă extrem de periculoasă pentru organismul uman.
Canicula invizibilă - noul fenomen periculos care lovește Europa. Ce zone vor fi afectate

Meteorologii au emis un nou avertisment asupra unui nou fenomen meteo privind canicula care amenință majoritatea țărilor din spațiul european. Potrivit specialiștilor, este vorba despre o „caniculă invizibilă”, în nordul Oceanului Atlantic, fenomen care ar putea genera o criză climatică şi ar putea duce la dispariția a numeroase specii marine, anunță Antena3.

„Canicula invizibilă”, un nou fenomen meteo periculos

Avertismentul vine de la meteorologii din Franţa după ce, conform primelor informații, între lunile martie şi mai, temperatura medie la suprafața apei a tot crescut în Atlanticul de Nord, iar acum câteva zile urcase până la 23,3 grade Celsius, cu 1,3 grade mai mult decât media istorică, acesta fiind totodată și un motiv de îngrijorare pentru specialiști.

Mai mult, sateliții au raportat valori cu până la 5 grade Celsius mai mari, în largul coastelor irlandeze.

Din acest motiv, meteorologii francezi confirmă un fenomen excepțional care nu a fost observat până acum la o asemenea amploare, mai ales că ar putea genera o criză climatică şi ar putea duce la dispariția a numeroase specii marine.

Ai mai putea citi și: Un nou job cucerește românii. Venituri de 1000 de euro pe lună, tichete de masă, abonamente și al 13-lea salariu

caniculă
caniculă

Ce este canicula invizibilă

Motivul principal pentru care se produce această schimbare majoră ar fi de natură atmosferică, şi anume valul de căldură adus de anticiclon deasupra vestului Europei.

Absenţa norilor şi a vântului determină ca o cantitate mult mai mare de energie solară să fie absorbită de suprafaţa oceanului, împiedicând amestecarea apelor de suprafaţă, foarte calde, cu cele de adâncime, mult mai reci.

Sursa citată mai anunță și că nu este prima dată când meteorologii observă acest tip de caniculă marină, însă acum sunt surprinși de rapiditatea fenomenului.

Printre efectele aşteptate se numără creşterea mortalităţii în rândul animalelor marine, în paralel cu o migraţie spre nord a unora dintre specii.

Vezi și: Un nou loc de muncă remote face furori printre români. Salariu de 1500 de euro, bonusuri extrasalariale și muncă de acasă

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult