- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Carburanții se scumpesc! De ce prețuri se lovesc șoferii pe 19 mai

19 May, 09:01 • Bumbeneci Diana
Vești proaste pentru șoferi. Scumpire a carburanților, după ce prețurile scăzuseră sub 6,4 lei/l.
Carburanții se scumpesc! De ce prețuri se lovesc șoferii pe 19 mai

Liderul pieței distribuitoare de carburanți, OMV Petrom, a scumpit la finele acestei săptămâni benzina cu 3 bani/l și motorina cu 5 bani/l. Noua scumpire ar avea legătură cu celelalte cotații de la nivel internațional, anunță Profit.

Carburanții se scumpesc la finele săptămânii

În pofida scumpirii de vineri, prețul motorinei a scăzut în ultima lună cu 55 de bani/l, iar cel al benzinei cu 42 de bani. În urma deciziei OMV Petrom de a mări semnificativ prețul motorinei standard cu 5 bani/l, iar pe cel al benzinei standard cu 3 bani/l, dieselul se poate cumpăra cu 6,43-6,46 lei/l în stațiile Petrom și cu 6,51-6,54 lei/l în cele OMV, iar benzina cu 6,38-6,44 lei/l, respectiv 6,49-6,53 lei/l.

Vezi și: Începe azi! Ce trebuie să știi despre programul Casa Verde Fotovoltaice

Tabel carburanți
Tabel carburanți

Lukoil a păstrat aceleași prețuri de marți, când a ieftinit benzina cu 4 bani/l, iar motorina cu 5 bani/l: de 6,34-6,39 lei/l, în cazul benzinei și de 6,40-6,43 lei/l în cel al motorinei. Evoluția prețurilor benzinei și motorinei în stațiile din capitală Prețurile din stațiile Rompetrol și MOL sunt cu 6 bani/l inferioare celor din stațiile OMV, ceea ce sugerează că în următoarele ore și companii controlate de statul maghiar, respectiv kazah, vor efectua scumpiri, mai anunță Profit.

În ciuda ultimei scăderi care a avut loc chiar ieri, 18 mai, cotațiile petrolului Brent au început ziua de vineri în creștere, ajungând la 76,5 dolari pe baril. La începutul săptămânii, ele coborâseră și la 73,5 dolari/l. Prețurile țițeiului au scăzut cu aproximativ 10% de la începutul anului, în condițiile în care redresarea mai lentă decât se aștepta a Chinei după ridicarea restricțiilor anti-Covid a dezamăgit piețele. Evoluția cotațiilor Brent din ultima săptămână Cu toate acestea, analiștii se așteaptă ca prețurile să își revină în a doua jumătate a anului, pe fondul unui deficit de ofertă.

Vezi azi și: Meteo 18 – 20 mai. Cum va fi vremea până în weekend

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult