- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât câștigă un șofer din România. Cum poți să obții un salariu de 14.000 de lei pe lună în transporturi

30 Jan, 23:38 • Cornel Ghimeșan
Majoritatea firmelor de transport se confruntă cu o criză de personal. Astfel, în acest an firmele care activează în acest sector pun la dispoziție peste 2.600 de locuri de muncă.
Cât câștigă un șofer din România. Cum poți să obții un salariu de 14.000 de lei pe lună în transporturi

Cum poți să obții un salariu de 14.000 de lei pe lună în transporturi. În luna ianuarie, peste 60.000 de aplicări au fost înregistrate doar, iar salariile nu sunt deloc de neglijat, potrivit RomâniaTV.net.

Citește și Mii de locuri de muncă disponibile în România. Salariile pot să depășescă și 6000 de lei în mână

Cum poți să obții un salariu de 14.000 de lei pe lună în transporturi

Cele mai multe locuri de muncă din trasporturi se adresează candidaților entry level adică, celor care nu au experiență. Aceștia sunt urmați de cei mid level, care au între doi și cinci ani de experiență în domeniu.

Salariul mediu al celor care lucrează în transport și distribuție este de 3.500 de lei pe lună, arată datele Salario, comparatorul salarial marca eJobs. Asta în timp ce un promoter are un salariu ceva mai mic, de 2.800 de lei pe lună, iar media pentru un dispecer auto ajunge la 4.000 de lei.

Șoferii au un salariu mediu de 2.700 de lei, dar plafonul este aplicabil doar pentru cei a căror activitate nu implică deplasări în alte orașe sau în afara țării.

„În ceea ce-i priveşte pe şoferi, plaja salarială este foarte largă şi depinde de program, de timpul de autovehicul condus şi, desigur, de distanţele pe care trebuie să le parcurgă. Astfel, salariul unui şofer de camion urcă la o medie de aproape 3.800 de lei pe lună, iar cel a unui şofer de tir pe curse internaţionale poate depăşi 13.000 – 14.000 de lei”, a declarat Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs.

Cu toate că media salarială din acest domeniu este de 3.500 de lei și mai mult de jumătate dintre posturi vizează candidați entry level pentru joburile de specialiști sau manageri, salariile oferite pot să ajungă să depășească media generală pieței pentru poziții similare.

Salarii de 2.500 de euro net/lună pentru şoferi profesionişti

Din păcate, nu este vorba despre România, ci despre Irlanda, unde această categorie profesională este la mare căutare.

Salarii şoferi profesionişti. O companie din Irlanda caută șoferi profesioniști care să lucreze full-time, contractul urmând să fie încheiat pe perioadă nedeterminată. Românii care intenţionează să plece peste hotare pentru un trai mai bun se pot orienta către Irlanda. Salariul unui şofer în această ţară este cuprins între 2.000 și 2.500 de euro pe lună net.

Dacă decizi să pleci în Irlanda ca şofer trebuie să ştii că lista beneficiilor pe care acest tip de angajat le primeşte este destul de lungă. Mai exact, angajatorii acordă:

  • discounturi de angajat;
  • program de lucru flexibil;
  • program de zi, 40 de ore pe săptămână;
  • rambursarea costurilor (bilet de avion către Irlanda și transport local);
  • ajutor la întocmirea documentelor necesare pentru a lucra în Irlanda.
  • carnet de conducere categoria B, fără antecedente;
  • constituie un avantaj cunoașterea orașului Dublin;
  • șoferul trebuie să încarce și să descarce marfa din dubă și să proceseze facturile.

Citește și OMV scoate românii în stradă. Moartea mineritului se apropie. Austriecii vor câștiga salarii la noi în țară iar ai noștri vor muri de foame

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult