- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât costă masa de Paște în 2023. Produsele cumpărate pot depăși suma de 1.000 lei. Clasamentul celor mai achiziționate alimente din mediul online

15 Apr, 17:15 • Lupu Alexandra
Pentru români, masa de Paște este una dintre cele mai importante. Este bine de știut că un supermarket specializat în livrări la domiciliu relatează că prețurile pentru coșul online de cumpărături poate depăși inclusiv suma de 1.000 lei.
Cât costă masa de Paște în 2023. Produsele cumpărate pot depăși suma de 1.000 lei. Clasamentul celor mai achiziționate alimente din mediul online

Potrivit unui supermarket specializat în livrări la domiciliu, românii trebuie să fie pregătiți să scoată bani din buzunare pentru masa de Paște. Concret, bugetul alocat cumpărăturilor poate depăși suma de 1.000 lei, relatează ziarulunirea.ro.

Cât costă masa de Paște

Supermarketul specializat în livrări la domiciliu arată că bugetul alocat cumpărăturilor online pentru masa de Paște pornește de la suma de 750 lei și poate depăși 1.000 lei. Potrivit acestuia, nu ar fi de mirare dacă numărul de comenzi ar fi unul record: Freshful se pregătește deja pentru peste 4.000 de livrări pe zi.

Din coșul de cumpărături al românilor care se pregătesc pentru masa de Paște nu pot lipsi produsele tradiționale, referindu-ne la ouă, pasca, drobul de miel sau cozonacul. Oamenii au început să achiziționeze alimente încă de acum două săptămâni, dar mai mult decât atât, numărul de vizite în cadrul platformelor și aplicațiilor supermarketului de livrări la domiciliu a crescut cu 30%.

Citește și: Cât costă turta dulce la Târgul de Paște din București. Prețuri colosale la preparatele de sărbători

Ouăle se află în topul celor mai cumpărate produse tradiționale de la Freshful. Alimentul înregistrează vânzări de 3 ori mai mari în această perioadă, tocmai de aceea, supermarketul a extins ofertele și a evidențiat prețuri mai bune pentru consumatori, la nivelul celor mai căutate produse. În clasament intră și carnea proaspătă, dulciurile, vinurile, cozonacii, lactatele și brânzeturile. Nu în ultimul rând, topul celor mai căutate produse include produsele pentru curățenie și candele.

Masa de Paște
Masa de Paște

„Cei mai mulți dintre clienții noștri încep să se pregătească de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște, adăugând treptat în coș produsele lor preferate.

Anul acesta am pregătit pentru ei, din timp, mai multe produse tradiționale și alimente proaspete de la producători locali. Iar dacă, în graba cumpărăturilor, au uitat să comande ceva, clienții au avantajul că pot adăuga produse în comanda deja plasată și pot primi toate produsele în același timp, fără să plătească în plus.

În plus, știm cât de mult contează pentru ei să petreacă timpul alături de familie, nu la cumpărături, și am extins programul de livrări în perioada sărbătorilor”, a declarat Andrei Popescu, General Manger Freshful by eMAG.

Românii care se pregătesc de masa de Paște, dar nu dispun de suficient timp pentru a o realiza pe cont propriu, trebuie să știe că unele preparate se pot comanda gata făcute. Printre alimentele din această categorie se află ouăle vopsite, produsele ready-meal sau drobul. Clienții comandă mult mai mult în această perioadă, comparativ cu cea de anul trecut, produse din categoria verdețurilor, precum leuștean, urzici, spanac, pătrunjel, usturoi verde sau mărar.

Vezi și: ANM anunță cum va fi vremea de Paște și în Săptămâna Patimilor