- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât costă o acțiune la Hidroelectrica și ce dividende au cei care au subscris

05 Jul, 11:59 • Constantin Cristina
Prețul final al acțiunilor Hidroelectrica a fost stabilit în cadrul ofertei inițiale. Iată cât costă o acțiune la Hidroelectrica, dar și ce dividende au cei care au cumpărat.
Cât costă o acțiune la Hidroelectrica și ce dividende au cei care au subscris

S-a stabilit prețul final al acțiunilor Hidroelectrica în cadrul ofertei publice inițiale derulate de Fondul Proprietatea, a menționat ziare.com.

Așadar, o acțiune deținută la Hidroelectrica a fost stabilit la 104 lei. Acest lucru implică o capitalizare de piață de 46,8 miliarde de lei, echivalent a 9,4 miliarde de euro, a precizat principalul producător de energie electrică din România.

Citește și: Investitorii instituționali au subscris aproape integral tranșa lor din oferta Hidroelectrica, din prima zi. Valoarea plasamentelor se ridică la 5,50 miliarde lei

Cât costă o acțiune la Hidroelectrica și ce dividende au cei care au subscris

„Oferta a fost suprasubscrisă de mai multe ori la preţul de ofertă, cererea fiind ridicată atât din partea investitorilor de la nivel global, cât şi din partea investitorilor din România. Alocarea acţiunilor oferite a avut loc astăzi, pe 5 iulie 2023. Societatea şi acţionarul vânzător au decis să realoce acţiuni din tranşa investitorilor instituţionali către tranşa investitorilor retail, iar ca urmare investitorilor instituţionali le-au fost alocate 71.766.542 acţiuni şi investitorilor de retail le-au fost alocate 17.941.635 acţiuni, reprezentând 80%, şi, respectiv, 20% din numărul total de acţiuni vândute (incluzând acţiunile suplimentare supra-alocate în scop de stabilizare). Factorul de alocare pro rata calculat pentru tranşa investitorilor de retail este de 0,3209762650”, se arată într-un comunicat al companiei.

Hidroelectrica
Hidroelectrica

 

Investitorii principali au achiziționat în total echivalentul a 2,24 miliarde de lei în acțiuni la prețul de ofertă, iar decontarea va fi pe data de 10 iulie 2023.

Producătorul de energie electrica va aplica pentru admiterea la listare și tranzacționarea acțiunilor sale în categoria Premium a pieței reglementate a Bursei de Valori București (BVB), după ce oferta se va încheia.

De asemenea, admiterea și începerea tranzacționării pe BVB sub simbolul „H2O” se va ține pe 12 iulie 2023.

Mai mult, investitorii au beneficiat și de un discount de 3% din prețul de ofertă care au fost înregistrate în primele cinci zile lucrătoare ale perioadei de ofertă. Astfel, 100,88 lei/acțiune este prețul final de ofertă cu discount pentru aucțiunile subscrise.

Oferta, incluzând acțiunile suplimentare supra-alocate în scop de stabilizare, constă în 89.708.177 acțiuni, ce reprezintă 19,94% din capitalul social emis al Hidroelectrica şi întreaga participație a Fondului în societate.

Acționarul vânzător a acordat Coordonatorilor Globali Comuni o opțiune de supra-alocare, constând în 11.701.067 acțiuni, respectiv 15% din acțiunile oferite, ce poate fi exercitată integral sau parțial în termen de 30 de zile calendaristice de la admitere.

Alte articole: Hidroelectrica pregătește să instaleze primul parc fotovoltaic plutitor