- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât trebuie să plătească turiștii pentru o porție de hamsii cu mămăliguță pe litoral în minivacanța de 1 Mai. Prețurile au explodat

30 Apr, 18:05 • Bucătaru Gabriela
Minivacanța de 1 Mai a început deja pentru majoritatea românilor care au luat cu asalt litoralul Mării Negre. Cu toate acestea, cheful de distracție le-a fost stricat imediat de prețurile exorbitante de care s-au lovit peste tot în stațiunile de la mare.
Cât trebuie să plătească turiștii pentru o porție de hamsii cu mămăliguță pe litoral în minivacanța de 1 Mai. Prețurile au explodat

Cât trebuie să plătească turiștii pentru o porție de hamsii cu mămăliguță pe litoral în minivacanța de 1 Mai. Una dintre surprizele de proporții pe care au avut-o românii care se află deja în vacanță pe litoral este prețul uriaș pe care trebuie să îl plătească pentru o simplă porție de hamsii cu mămăliguță.

Citește și Cât costă cazarea pe litoralul românesc de 1 Mai. Prețuri colosale pentru un adult, pentru două nopți de cazare

Cât trebuie să plătească turiștii pentru o porție de hamsii cu mămăliguță pe litoral în minivacanța de 1 Mai

Dacă în anii precedenți acest preparat extrem de apreciat de români era unul dintre cele mai accesibile de pe litoral, pe care toată lumea și-l permitea, ei bine, anul acesta turiștii au rămas șocați de suma pe care trebuie să o scoată din buzunar pentru a se bucura de el.

Războiul din Ucraina a declanșat o explozie a prețurilor pe care nimeni nu o poate justifica, însă, cert este faptul că afaceriștii din toate domeniile au profitat la maximum de acest conflict teribil ca să își rotunjească veniturile și așa românii au ajuns să plătească acum nu mai puțin de 25 de lei pe o porție de hamsii la malul mării, potrivit Antena3 CNN.

În unele restaurante, românii ajung să scoată din buzunar pentru o porție de 200 de grame de hamsii, cu usturoi, lămâie și mămăliguță la grătar chiar și 36 de lei, dublu față de cât costa anul trecut.

Cât costă cazarea pentru un weekend pe litoral de 1 MAI

Anul acesta aproximativ 75.000 de turiști sunt așteptați la mare în minivacanța de 1 Mai, însă prețurile pentru cazări au explodat și nu oricine își permite un weekend pe litoralul românesc.  De exemplu, în Mamaia, cazarea poate să ajungă până la 2.400 de lei de persoană pentru două nopți.

„Aşteptăm peste 75.000 de turişti pe litoral în weekendul de 1 Mai, datorită evenimentelor ce se organizează mai ales în Costineşti şi Mamaia. Pe primul loc ca număr de turişti prezenţi la un eveniment se va plasa “Beach, Please”, festivalul ce va atrage in Costinesti peste 50.000 participanţi, potrivit organizatorilor. Un întreg comandament de organizare şi siguranţă este deja pregătit, iar operatorii de cazare şi masă au întreaga capacitate de cazare ocupată, la cele mai mari tarife de cazare de pe litoral, raportat la categoria trei stele. Mamaia va atrage, conform estimărilor noastre, peste 30.000 turişti, având în vedere că sunt anunţate multe festivaluri şi evenimente diverse – pe plaje şi în cluburi”, a declarat Corina Martin, preşedinte de onoare al patronatului RESTO Constanta şi secretar general al Federaţiei Patronatelor din Industria Ospitalităţii din România.

Citește și Cât costă un pepene verde din Costa Rica în Piața Obor din Capitală. ”Sunt exagerat de dulci”