- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Categoria de bugetari care primește vouchere de 5.000 lei. Cine sunt norocoșii

18 May, 11:21 • Fundeanu Madalina
O categorie de angajați la stat primește vouchere în valoare de 5.000 de lei. Iată despre cine este vorba!
Categoria de bugetari care primește vouchere de 5.000 lei. Cine sunt norocoșii

O categorie de bugetari primește vouchere de 5.000 de lei. Mai exact, este vorba despre angajații Companiei Naționale de Investiții Rutiere (CNIR), o companie nou înființată în luna aprilie a anului trecut, conform informațiilor transmise de știripesurse.ro.

Angajații de la CNIR primesc vouchere de 5.000 de lei

Pe de altă parte, din momentul înființării și până la momentul actual, bugetarii nu prea au avut de lucru.

Cele mai importante proiecte, cum ar fi autostrada A3 Ploiești – Brașov, autostrada A8 Târgu Neamț – Iași – Ungheni, Drumul Expres Bacău – Piatra Neamț, Drumul Expres Brăila – Focșani și autostrada A13 Brașov – Bacău, vor ajunge pe masa lor abia în luna iunie a acestui an. Potrivit informațiilor publicate de Realitatea Plus, un angajat câștigă lunar aproximativ 3.500 de euro, un venit care include mai multe bonusuri, prime și vouchere.

Protocolul dintre CNAIR – CNIR pentru preluarea acestora a fost semnat la sfârșitul lunii martie a acestui an și intră în vigoare la 90 de zile de la ordinul ministrului Transporturilor.

Ai mai putea fi interesat de: Voucherele de vacanţă se impozitează din 2024 cu 20%. Câţi bani pierd profesorii şi angajaţii din Educaţie

vouchere
vouchere

Voucherele primite de angajații Companiei Naționale de Investiții Rutiere sunt următoarele:

– 8 martie – Ziua Femeii – 300 lei;

– Sărbătorile Pascale – 550 lei;

– 1 iunie – Ziua copilului – 300 lei/ fiecare copil al anagajatului;

– Sărbătorile de Crăciun – 550 lei / salariat + 300 lei / fiecare copil al angajatului.

CNIR a aprobat, la un an după operaţionalizarea acesteia, bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2024, în valoare de 34,247 milioane de lei, printr-un ordin comun transmis de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI), Ministerul Finanţelor (MF) şi Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS).

CNIR a fost înființată cu scopul de a prelua marile proiecte de autostrăzi din România de la actuala Companie de Drumuri (CNAIR). Funcționarea sa, care trebuia să reformeze modul de realizare a autostrăzilor, a fost inclusă de România, în 2021, ca jalon în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Astfel, proiectele de infrastructură preluate de CNIR sunt: autostrada Târgu Mureş-Târgu Neamţ (secţiunea Miercurea Nirajului – Leghin), autostrada Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni, autostrada Bacău – Braşov, autostrada Ploieşti – Braşov, Drumul Expres Bacău – Piatra Neamţ, Drumul Expres Focşani – Brăila şi Drumul Expres Filiaşi – Târgu Jiu.

Vezi mai multe știri: Românii care primesc 900 de lei în plus la salariu. Sunt vizați milioane de angajați!