- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Câți bani poți să scoți de pe card pe zi? Fiecare bancă a setat o sumă maximă diferită

29 May, 12:42 • Cornel Ghimeșan
Dacă te întrebi câți bani poți să scoți de pe card, ei bine trebuie să știi că suma variază în funcție de fiecare bancă în parte. Mai mult de atât, îi poți cere băncii tale să seteze mai sus această limită.
Câți bani poți să scoți de pe card pe zi? Fiecare bancă a setat o sumă maximă diferită

Când vine vorba de scos bani de pe card, trebuie să știm că fiecare bancă are o limită de retragere. Pe parcursul unei zile, această limită nu poate fi depășită, iar dacă un client al băncii necesită o sumă care depășește acest plafon, el nu poate retrage alți bani, până a doua zi. Această limită variază între 3.000 de lei și 5.000 de lei. Așadar, dacă știi că urmează să ai nevie de o sumă mai mare de bani, ar trebui să începi să scoți bani în avans.

Alte articole: Schimbări majore pentru românii care au credit la bancă! Se schimbă legea

Totodată, este foarte important să știi că această limită variază în funcție de politica fiecărei bănci și nu est un prag fix. În cazul tuturor bancilor din România, dar și în cazul celor din afara țării această limită poate fi extinsă de către posesorul cardului. De exemplu, în cazul Băncii Transilvania (BT), care reprezintă una dintre cele mai importante bănci din România, clientul poate retrage maximum 5.000 de lei, conform contractului inițial. Totuși, acesta poate să depună o cerere de extindere, iar conform acesteia clientul poate retrage 9.000 de lei. În cazul băncilor BCR și BRD suma limită de retragere variază între 2.000 și 10.000 de lei

Care este banca cu cea mai mică sumă limită

Reiffeisen Bank

bancomat

este banca cu cea mai mică sumă pe zi, comparativ cu restul băncilor din România. Acolo limita maximă este de 3.000 de lei pe zi, indiferent de ce tip de card vorbim: Reiffeisen Standard, Vodafone sau eMAG. Totuși, pentru cardurile de tip Gold sau World Mastercard, limitele de retragere sunt mai mari. Pentru cardurile Reiffeisen Bank Gold limita de extragere este de 5.000 de lei, iar pentru Reiffeisen Bank World Mastercard, utilizatorii pot retrage numerar de la ATM o sumă de maximum 10.000 de lei pe zi.

Utilizatorii ING au posibilitatea de a retrage de pe card în fiecare zi o sumă de până la 15.000 de lei. Aceasta este la nivelul României, cea de-a patra bancă ca mărime din lume, care deține recordul pentru cea mai mare limită de extragere.

Aceste limitări au ca scop siguranța tranzacțiilor cu cardul, conform declarațiilor oferite de directorii de bănci. Cantitățile pot fi modificate în fiecare zi, dacă sunteți clientul oricărei bănci și dispuneți de sumele necesare. Acest lucru se poate face în conformitate cu politicile băncii.

Citește și: 1.000 de lei gratis de la Guvern! Cine primește banii în această vară

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult