- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce riscă românii care vindeau permise false cu 3000 de euro. Aceștia ajung în fața judecătorilor

21 Dec, 21:58 • Bumbeneci Diana
Indivizii care vindeau permise de conducere cu 3.000 de euro ajung în fața judecătorilor. Dacă vor fi găsiți oficial vinovați, aceștia vor avea de îndurat pedepse usturătoare.
Ce riscă românii care vindeau permise false cu 3000 de euro. Aceștia ajung în fața judecătorilor

Opt persoane au fost trimise în judecată pentru obținerea ilegală a permiselor de conducere. Grupul infracțional a fost creat de doi instructori auto care s-au gândit cum să facă bani mai simplu. Pentru un permis de conducere se cerea până la 3.000 de euro și chiar dacă suma era destul de mare, doritori existau la fiecare pas.

Vindeau permise false pe sume colosale

Opt persoane au fost trimise în judecată pentru săvârșirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, instigare la fals intelectual şi trafic de influență, dosarul penal fiind constituit ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul DGA – Serviciul Județean Anticorupție Brașov.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, în perioada 2013-2020, doi instructori auto au constituit un grup infracțional organizat în scopul de a ajuta persoane care aveau un nivel redus de școlarizare, în calitate de „beneficiari”, să promoveze proba teoretică pentru a obține permisul de conducere categoria B, la SPCRPCIV Brașov, potrivit unui comunicat transmis joi de DGA

Sumele de bani ajungeau la 3000 de euro

„Cei doi instructori auto au racolat mai multe persoane, inclusiv membri de familie, care dețineau permis de conducere pentru categoria B, acestea urmând, în mod fictiv, cursurile unor şcoli de șoferi. Ulterior, aceștia se înscriau şi participau la proba teoretică pentru obţinerea dreptului de a conduce pentru alte categorii de vehicule, fără intenţia de a o promova, scopul fiind acela de a se afla în sala de examinare, pentru a indica „beneficiarilor” răspunsurile corecte la întrebări. În acest mod, „beneficiarii” promovau proba teoretică”, arată DGA.

De asemenea, o parte dintre acești „beneficiari” au fost sprijiniți să-și stabilească, în mod fictiv, reședința pe raza județului Brașov, cu scopul de a susține examenul la SPCRPCIV Brașov.

În urma activităților desfășurate de polițiști, au fost identificate aproximativ 200 de persoane care au obținut în mod ilicit permisul de conducere prin această „metodă”, acestea fiind cercetate pentru săvârșirea infracţiunii de instigare la fals întelectual, sub forma participației improprii.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii cu privire la bunuri mobile sau imobile ale inculpaților, în cuantum de aproximativ 490.000 de euro.

Te-ar mai putea interesa și: Primă de 17.000 de euro fiecărui angajat. O renumită companie aduce mari venituri în pragul sărbătorilor

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult