- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cea mai mică pensie din România. Povestea tristă a bărbatului care e nevoit să trăiască lunar cu suma de 72 de lei

08 Nov, 22:16 • Cornel Ghimeșan
Un bărbat cu handicap, din județul Mureș, are una dintre cele mai mici pensii din România. Bărbatul se străduiește să trăiască de la o lună la alta cu o sumă incredibilă.
Cea mai mică pensie din România. Povestea tristă a bărbatului care e nevoit să trăiască lunar cu suma de 72 de lei

Cea mai mică pensie din România. Bărbatul de 46 de ani și-a pierdut un picior la vârsta de trei ani. Pe lângă faptul că se descurcă foarte greu din această cauză, bărbatul e nevoit și să se descurce lunar cu suma de 72 de lei.

Citește și Șeful Casei Naționale de Pensii explică marea recalculare a pensiilor. „Românii vor primi 0,25 de puncte pentru fiecare an ce trece de 25 de ani vechime, 0,75 de puncte pentru cei care muncesc peste 30 de ani”

Bărbatul invalid a primit această sumă în luna iunie a acestui an, cu titlu de indemnizație lunară pentru persoanele cu dizabilități.

Care e cea mai mică pensie din România

La vârsta de trei ani a fost victima unui accident în urma căruia și-a pierdut un picior. Statul român l-a încadrat la „handicap mediu”.

Dan Tănasă, deputat de Mureș, a relatat povestea tristă a acestui bărbat care e nevoit să se descurce cu acei 72 de lei din partea statului. În plus, mai are doar un card social în valoare de 250 de lei, care se alimentează o dată la două luni.

„72 de lei pe lună. Acesta este ajutorul pe care un bărbat de 46 de ani, care la vârsta de 3 ani și-a pierdut un picior, îl primește de la statul român. 72 de lei. Niciun alt ajutor (în afară de cardul cu 250 de lei la două luni, dar ăsta este recent și nu e numai pentru persoanele cu dizabilități)”, a scris deputatul Dan Tănasă pe pagina sa de Facebook.

Indemnizația lunară se acordă în baza unui certificat de încadrare în grad de handicap și reprezintă între 12% și 70% din Indicele Social de Referință (ISR), care se majorează anual, în funcție de rata medie a inflației.

Din martie 2023, indemnizația a crescut de la 525,5 lei la 598 de lei. Fiind un caz de „handicap mediu”, așa cum a fost încadrat, bărbatul din Mureș primește cea mai mică indemnizație, 72 de lei.

Citește și Lucrezi remote și primești salariu 1400 de euro net și beneficii extrasalariale. Jobul care a cucerit românii luna aceasta

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult