- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cel mai mare festival de muzică din România! Cine vine la Untold în 2023?

31 Dec, 16:12 • Cornel Ghimeșan
Untold Festival se pregătește intens pentru vara lui 2023! În fiecare an sute de mii de oameni trec pragul în tărâmul de poveste Untold. Muzică. voie bună și distracție cât cuprinde! Află cine se va urca pe scenă la cel mai mare festival de muzică din România!
Cel mai mare festival de muzică din România! Cine vine la Untold în 2023?

Untold Festival

este cel mai mare festival de muzică din România. Acesta se desfășoară în fiecare an pe stadionul Cluj Arena din Cluj Napoca. Prima ediție a festivalului a avut loc între 30 iulie și 2 august 2015, an în care Cluj-Napoca a fost desemnat Capitala Europeană a Tineretului. De-a lungul celor 4 zile de festival, au participat în medie peste 60.000 de oameni pe zi.

Alte articole: Electric Castle 2023! Când va avea loc unul dintre marile evenimente ale verii

La prima ediție au participat: Armin van Buuren, Avicii, David Guetta, ATB, Dimitri Vegas & Like Mike, Tom Odell, Fedde le Grand, Duke Dumont.În urma succesului de care s-a bucurat, festivalul a primit premiul „Best Major Festival” acordat în cadrul galei European Festival Awards 2015, desfășurată în Olanda.

În 2015, Untold a atras atenția printr-o campanie de promovare a evenimentului numită „Pay with Blood”[29], în care donatorii de sânge primeau bilete gratuite la festival. Astfel, în luna iulie 2015, cei care donau sânge la caravana mobilă din Parcul Herăstrău București sau la Centrul de Transfuzie Sangvină din Cluj-Napoca, primeau pe loc bilete la festival. Inițiativa de a asocia Transilvania, Vlad Țepeș, vampirii și donarea de sânge a fost remarcată internațional.

Cine vine la Untold în 2023?

Trupa Imagine Dragons din SUA va veni pentru prima dată în România la cea de-a 8-a ediţie a Festivalului Untold 2023, ce va avea loc între 3 şi 6 august la Cluj-Napoca.

Organizatorii festivalului au descris trupa ca fiind „una dintre cele mai mari trupe de pop rock din lume şi una dintre cele mai iubite formaţii de pe întreg mapamondul”

Cel mai mare festival de muzică din România! Cine vine la Untold în 2023?
Cel mai mare festival de muzică din România! Cine vine la Untold în 2023?

De-a lungul timpului, formația a primit mai multe premii: un Premiu Grammy, 10 premii Billboard Music Awards, 5 trofee Teen Choice Awards, 3 American Music Awards, 8 premii BMI Pop Music, un trofeu Echo Music, un MTV Video Music Award şi un World Music Award.

„Trupa din Statele Unite ale Americii a inclus festivalul UNTOLD în turneul mondial din 2023. (…) Imagine Dragons înseamnă 10 ani de carieră de succes, o trupă care a oferit de fiecare dată amintiri memorabile în turneele live, la fiecare piesă lansată, un portofoliu impresionant de premii şi un fanbase uriaş în fiecare colţ de lume. În luna august a anului viitor, fanii se vor putea bucura live de Imagine Dragons la festivalul UNTOLD”, se arată într-un comunicat.

„Organizatorii au pregătit 10.000 de abonamente pentru fanii care se înregistrează pe untold.com. Peste 50.000 de oameni s-au înscris deja şi speră să fie printre norocoşii care îşi asigură intrarea la unul dintre cele mai mari festivaluri din lume”, se mai arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, Dan Reynolds, Wayne Sermon, Ben McKee şi Daniel Platzman au pus bazele Imagine Dragons în Nevada. Primul single lansat a fost ”It’s Time”, urmat de un prim album considerat iconic – ”Night Vision”, apărut în 2012.

Piesele „Thunder” şi „Whatever It Takes”, incluse în albumul „Evolve”, au ajuns pe locul 1 în Billboard Hot Rock Songs, fiind piesele cu cele mai multe săptămâni de prezenţă consecutivă în fruntea topului american.

Citește și: Din cele 19 milioane de persoane înregistrate la recensământ, doar 14,8 milioane sunt români. Câți sunt din fiecare etnie

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult