- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cel mai tare parc de distracții din România va fi construit în „ținutul secuiesc”. Data la care va fi deschis oficial: „E un concept unic!”

20 Jul, 19:06 • Stefan Simion
Proiect spectaculos în România: cel mai mare parc de distracții din țara noastră va fi construit lângă Sfântu Gheorghe, în „secuime". 
Cel mai tare parc de distracții din România va fi construit în „ținutul secuiesc. Data la care va fi deschis oficial: „E un concept unic!

Cel mai mare parc de distracții din România va fi construit în județul Covasna, la 4 kilometri de orașul Sfântu Gheorghe, scrie Transilvania365.ro.

Parcul de distracții se va întinde pe o suprafață de 37 de hectare. Investiția va fi realizată de HCR SRL, administratorul „Dino Parc” din Râșnov. O echipă de arhitecți români se va ocupa de proiectarea parcului, investiție evaluată la aproximativ 6 milioane de euro.

Lucrările efective vor începe în 2024 și vor fi gata în maximum un an de zile. Astfel, din 2025, turiștii se vor putea experimenta senzații tari în carusele.

Tematica parcului de distracții din Sfântu Gheorghe vor fi dragonii. Spațiul de entertainment va fi dedicat timpului petrecut în familie, copiilor.

Primele declarații oficiale privind parcul de distracții care va fi construit în Sfântu Gheorghe

Inițiatorii proiectului promit un concept unic în Europa.

„Venim cu un concept unic, nu este preluat, singurul din România și nici în Europa nu știu să existe ceva de genul. Este un teren fain, așezat între două dealuri, la 4 kilometri de municipiul Sfântu Gheorghe. Sperăm ca la anul să începem construcția, iar în 2025 să fie finalizat proiectul”, a declarat Adrian Apostu, fondator al Dino Parc Râşnov.

Potrivit primelor informații apărute în presa locală, parcul de distracții va dispune de un carusel tip tren, piscine, mici spații de joacă pentru pici.

Un parc de distracții asemănător a fost promis și de Guvernul PSD, în perioada lui Adrian Năstase și a ministrului Turismului de la acea vreme, Dan Matei Agathon.

Agathon, decedat în această săptămână, la 73 de ani, promitea un mare punct de interes pentru turiștii amatori de senzații tari, însă proiectul a rămas doar pe hârtie.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult