- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cerşetorii români au ajuns să câştige zilnic o avere în Belgia. „Ce muncă? Păi, nu vezi?”

16 Apr, 13:03 • Cornel Ghimeșan
Belgia a devenit una dintre țările preferate de românii care aleg să părăsească ţara în căutarea unui viitor mai bun. Salariile sunt mai mari, oamenii mai generoși, şi nici cerșetorii nu o duc rău.
Cerşetorii români au ajuns să câştige zilnic o avere în Belgia. Ce muncă? Păi, nu vezi?

Cerşetorii români au ajuns să câştige zilnic o avere în Belgia. Practic, câștigurile zilnice ale cerșetorilor români din Belgia pot varia considerabil, în funcție de mai mulți factori, cum ar fi locația, orașul, prezenta sau absența unui copil, povestea prezentată și generozitatea oamenilor. Conform relatărilor, unii cerșetori pot câștiga sume de peste 200 de euro pe zi, în timp ce alții, fără copil, pot câștiga în jur de 100 de euro sau mai puțin, scrie Cancan.

Cerşetorii români au ajuns să câştige zilnic o avere în Belgia

Povestea lui Vasile, un bărbat român în vârstă de 53 de ani, ilustrează această situație. El a ajuns în Belgia sperând să găsească un loc de muncă stabil, însă s-a trezit implicat în cerșit după ce planul inițial nu s-a potrivit cu realitatea. Vasile și alți cerșetori au ales locuri strategice în Belgia, unde pot câștiga mai mult, cum ar fi zonele din apropierea Palais de Bruxelles și Musee Belvue.

Citeşte şi: S&P a reconfirmat ratingul suveran al României şi perspectiva stabilă. Marcel Boloș: „Este un semnal de încredere pentru investitori că România rămâne pe o traiectorie pozitivă de dezvoltare”

„Ce muncă? Păi, nu vezi? La cerșetorie! Acum nu mai sunt în slujba lui, am fugit. Pentru asta, că m-a adus aici, trebuia să-i dau 100 de euro. Dar când am văzut că trebuie să cerșesc am zis: „Ce muncă e asta?”. Și m-am dus la Poliție”. a spus Vasile. Acum, cântă la acordeon pe străzile de Belgia, iar locul pe care l-a ales pentru a-și face veacul este un fel de „Triunghiul Pomenii”. Mai exact, într-o parte e Palais de Bruxelles, vizavi e Musee Belvue, în centru e Place Royale Bruxelles.

Citeşte şi: Cât a ajuns să coste 1 kg de ceapă, considerată până nu demult „leguma săracului”. Prețul cepei în piață este mai mare decât la supermarket. Cu cât o poți cumpăra de pe OLX

De asemenea, un aspect important este prezența unui copil în echipa de cerșetori. Potrivit relatărilor, o femeie cu un copil poate câștiga peste 200 de euro pe zi, atrăgând mai multă compasiune și generozitate din partea trecătorilor și a turiștilor. Această „formulă secretă” pare să fie eficientă în deschiderea buzunarelor și în generarea unor venituri substanțiale pentru cerșetori.

În concluzie, câștigurile cerșetorilor români în Belgia pot fi considerabile, iar această activitate pare să ofere uneori o alternativă la munca stabilă sau alte modalități de subzistență.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult