- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

CFR Marfă vinde un hotel de 3 stele din Predeal. Toți banii se duc la Comisia Europeană

29 Mar, 16:48 • Fundeanu Madalina
CFR Marfă pune în vânzare Hotelul Express, de trei stele, din Predeal. Banii vor merge la Comisia Europeană.
CFR Marfă vinde un hotel de 3 stele din Predeal. Toți banii se duc la Comisia Europeană

CFR Marfă pune în vânzare Hotelul Express, din Predeal. Hotelul este clasificat la 3 stele, are 23 de camere duble, patru apartamente şi două camere triple, cu un restaurant ce poate găzdui până la 60 de persoane, o bucătărie complet echipată, o sală de conferinţe cu o capacitate de 60 de locuri, o sală de fitness şi spaţii administrative, potrivit știripesurse.ro.

CFR Marfă vinde Hotelul Express din Predeal. Banii vor merge la Comisia Europeană

Hotelul Express a fost construit între anii 2003–2006 din fonduri proprii, pe o suprafaţă aflată în proprietatea CFR Marfă, în staţiunea Predeal, judeţul Braşov. Acesta a fost integrat în circuitul turistic în 2014.

„CFR Marfă oferă spre vânzare Hotelul Express situat în centrul staţiunii Predeal. Hotelul, integrat în circuitul turistic in 2014 şi clasificat la 3 stele, este compus din 23 de camere duble, 4 apartamente şi 2 camere triple, cu un restaurant ce poate găzdui până la 60 de persoane, o bucătărie complet echipată, o sală de conferinţe cu o capacitate de 60 de locuri, o sală de fitness şi spaţii administrative”, anunţă compania.

Ai mai putea citi și: Modernizarea magistralei CFR 500 Bucureşti-Suceava. Ministerul Transporturilor a aprobat proiectul pentru tronsonul Focşani-Roman: cost estimat de două miliarde de euro

Hotel Express Predeal
Hotel Express Predeal

Având o structură arhitecturală de aproximativ 2.500 mp de tip demisol+parter+2 etaje+mansardă, clădirea poate fi o destinatie potrivită pentru vacanţe individuale, tabere sau întâlniri de afaceri. Sala de conferinţe poate susţine organizarea de workshop-uri, congrese, training-uri, şedinţe, prezentări sau lansări de produse iar pentru cei activi hotelul poate fi un punct de plecare pentru o varietate de activităţi în aer liber: drumetii pe munte, ski sau snowboarding in sezonul rece sau excursii de descoperire a zonei.

„Deoarece CFR Marfă se află în situaţia de a restitui un ajutor de stat considerat ilegal de către Comisia Europeană, societatea desfăşoară un proces amplu de valorificare a activelor neutilizate în activitatea de transport feroviar de mărfuri. Astfel, în conformitate cu articolul 248 din Codul de Procedură Fiscală, CFR Marfă a decis să valorifice toate activele care nu au o utilitate directă în activitatea de exploatare, inclusiv spaţiul hotelier detinut in staţiunea Predeal”, mai spune compania.

Compania CFR Marfă aproximează  pierderi de 22,3 milioane lei şi venituri totale de 1,2 miliarde lei în anul curent 2024. Rezultatul brut preconizat este de 915.000 lei.

Numărul de personal prognozat la finele anului 2024 este de 3.414 salariaţi.

Vezi mai multe știri despre: Nouă majorare de tarife la CFR Călători: Ce schimbări vor avea loc și cum te afectează în 2024