- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cine este Claudiu Crețu, noul director al ELCEN! Va reuși realizarea fuziunii dintre Termoenergetica și Electrocentrale București

28 Aug, 22:56 • Cornel Ghimeșan
Claudiu Creți a fost numit luni în funcția de director al ELCEN (Electrocentrale București), funcție pe care a mai deținut-o și în trecut. În urmă cu numai două săptămâni, noul șef al ELCEN și-a dat demisia din funcția de director provizoriu al Termoenergetica.
Cine este Claudiu Crețu, noul director al ELCEN! Va reuși realizarea fuziunii dintre Termoenergetica și Electrocentrale București

Cine este Claudiu Crețu, noul director al ELCEN! Consiliului de Administrație al ELCEN a stabilit în cadrul ședinței de luni numirea în funcția de director al companiei pe Claudiu Crețu.

Citește și CNAIR, anunț de ultimă oră pentru șoferi! Care este noul program de circulație pe Transalpina, cea mai înaltă șosea din țară

Cine este Claudiu Crețu, noul director al ELCEN!

De-a lungul timpului, fostul director provizoriu al Companiei Termoenergetica, a susținut în mai multe rânduri fuziunea dintre aceasta și ELCEN, potrivit Gândul.ro.

În aceste momente, relația dintre Termoenergetica și ELCEN nu este una foarte bună și asta din cauza datoriei uriașe pe care compania o are către ELCEN, de aproape un miliard de lei.

Termoenergetica este în pragul insolvenței

Bucureștenii sunt la un pas să rămână fără apă caldă și căldură, la iarnă. ministrul Energiei, Sebastian Burduja a făcut anunțul. Termoenergetica, la un pas de faliment.

Termoenergetica București, compania care asigură furnizarea căldurii și a apei calde către populație, este în pragul falimentului. Reprezentanții companiei susțin că Primăria Capitalei refuză să recunoască și să plătească pierderile din rețea cauzate de sistemul vechi de conducte, a precizat antena 3 CNN.

Așadar, Sebastian Burduja a încercat să rezolve blocajul și i-a cerut lui Nicușor Dan să se așeze la masa negocierilor, însă nu a primit niciun răspuns.

„Acum, aproape o lună de zile, noi ne-am adresat primarului general Nicușor Dan, i-am explicat gravitatea situației, n-am primit un răspuns, însă nici până în ziua de astăzi”, a spus ministrul Energiei Sebastian Burduja.

Motivul pentru care Termoenergetica se îndreaptă către faliment este pentru că are datorii de 1.000.000.000 lei către ELCEN. creanțele ar fi trebuit plătite de Primăria Capitalei, însă primarul general nu vrea să le recunoască.

„Pierderea, care din 2020 nu s-a mai plătit de către Primărie, s-a ajuns cu facturi neplătite la timp și penalități. S-a ajuns doar valoarea asta. Foarte simplu ELCEN poate să ne ceară insolvența”, a spus Ioana Stoica, sindicatul Termoenergetica.

„Dacă în octombrie ELCEN-ul nu va avea fonduri suficiente să plătească gazul pentru sezonul rece, el poate să intre direct în faliment, ceea ce reprezintă o situație de criză pentru termoficare a Bucureștiului”, a mai spus ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Suma uriașă cu care este datoare compania din cauza pierderilor din rețeaua veche subterană va duce la faliment atât ELCEN, cât și Termoenergetica, iar la iarnă, bucureștenii vor sta pe frig și fără apă caldă.

„Există și niște pierderi datorate diferențelor de trai care s-au acumulat în timp și au ajuns la peste 700 de milioane de lei. Pierderea asta de aproape 700 de milioane nu este recunoscută de către primărie şi atunci rămâne cumva în ograda companiei.

Termoenergetica este în situație de insolvență, dacă nu poate chiar și noi. Noi plătim gazele în avans, deci dacă nu facem, nu avem încasări. din partea astălaltă, de la Termoenergetica vom avea probleme cu plata gazelor în avans pentru sezonul rece. Aici este, de fapt, adevărata problemă”, a spus Adrian Tudora, administrator ELCEN.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult