- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

CNAIR, anunț de ultimă oră pentru șoferi! Care este noul program de circulație pe Transalpina, cea mai înaltă șosea din țară

25 Aug, 16:13 • Cornel Ghimeșan
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat un nou program de circulație pe Transalpina, cea mai înaltă șosea din România. Începând de vineri, 25 august, șoferii pot circula între Rânca și Obârșia Lotrului de la ora 08:00 până la ora 20:00.
CNAIR, anunț de ultimă oră pentru șoferi! Care este noul program de circulație pe Transalpina, cea mai înaltă șosea din țară

CNAIR, anunț de ultimă oră pentru șoferi! Astfel, programul de circulație pe Drumul Național 67 C- Transalpina a fost prelungit cu două ore.

Citește și Două orașe, de pe traseul celei mai periculoase șosele din România, vor avea șapte pasaje pietonale subterane cu lifturi și scări rulante. CNAIR a făcut anunțul

CNAIR, anunț de ultimă oră pentru șoferi!

În luna iunie, atunci când a fost redeschisă circulația între Rânca și Obârșia Lotrului, programul de circulație a fost stabilit pentru intervalul ora 08:00 dimineața, ora 18:00.

”Se modifică programul de circulație pe Transalpina între Rânca și Obârșia Lotrului ! Începând de vineri, 25.08.2023, circulația rutieră pe Transalpina, DN67C, pe sectorul Rânca (km 34+800) – Obârșia Lotrului (km 59+800), va fi permisă în intervalul orar 08⁰⁰ – 20⁰⁰. Reamintim că pe acest sector de drum este instituită restricție de tonaj (3,5 tone), iar viteza de deplasare maximă admisă este de 30 km/h”, au transmis reprezentanții CNAIR, într-un comunicat de presă.

Transalpina este cea mai înaltă șosea din România și una dintre cele mai frumoase, ce traversează munții Parâng de la sud la nord, pe teritoriul județelor Gorj, Vâlcea, Sibiu și Alba. Tronsonul de altitudine Rânca-Obârșia Lotrului se închide în noiembrie, în funcție de condițiile meteo.

În aceste momente, pentru Transfăgărășan, a doua cea mai înaltă șosea din țară, CNAIR analizează ofertele pentru modernizarea segmentului Piscu Negru -Bâlea Lac-Bâlea Cascadă.

Transfăgărășanul va fi modernizat

Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastrcturii Rutiere (CNAIR), a anunțat mobilizare masivă pe Transfăgărășan.
Trei companii s-au înscris deja pentru realizarea studiului de fezabilitate în vederea realizării lucrărilor de modernizare pentru sectorul cuprins între kilometrul 104 și kilometrul 130 + 800: Rutier Conex XXL SRL, Specialist Consulting SRL și Total Business Land SRL, scrie Transilvania Business.
„Contractul prevede adoptarea unor soluții tehnice corespunzătoare pentru ca circulația să fie deschisă pe o perioadă cât mai lungă a anului pe secțiunea dintre Piscul Negru și Cabana Bâlea Cascadă”, a declarat directorul Cristian Pistol.
Contractul are o valoare estimată de 10,14 milioane de lei fără TVA.

Durata contractului de proiectare este de 12 luni, dintre care nouă luni pentru elaborarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții.

Comisia de Evaluare va analiza ofertele și va desemna câștigătorul.

Care sunt firmele înscrise pentru a efectua lucrările de pe Transfăgărășan

Rutier Conex XXL SRL este o companie din Bacău, deținută de Iulian Mata și Dana Pădurariu. Principalele domenii de activitate ale firmei sunt inginerie și consultanță tehnică. În 2022, compania a înregistrat o cifră e afaceri de 4,8 milioane de lei și un profit net de 2,8 milioane de lei.

Specialist Consulting SRL este o companie din București, deținută de Romică Cezar Șerban, care a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 13,9 milioane de lei. cu un profit net de 288 de mii de lei.

Total Business Land SRL este o companie din Alba-Iulia, gestionată de către Marius Traian Todor, deținută de un grup de opt asociați. Cifra de afaceri a companiei pentru anul trecut a fost de 49,4 milioane de lei. Profitul net a fost de 10,8 milioane de lei.

Transfăgărășanul, renumit pentru peisajele sale superbe, a fost construit pe vremea lui Nicolae Ceaușescu, în perioada 1970-1974.

Citește și Podul peste Prahova de pe DN 1 București-Ploiești intră în reparații! CNAIR anunță perioada în care circulația va fi restricționată
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult