- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Contractul pentru modernizarea DN 71, sectorul Târgovişte – Sinaia, a fost semnat. CNAIR a anunțat când va fi gata sectorul de drum de aproape 60 de km

21 Aug, 13:37 • Cornel Ghimeșan
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că luni Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat contractul pentru modernizarea DN 71, sectorul Târgovişte - Sinaia.
Contractul pentru modernizarea DN 71, sectorul Târgovişte - Sinaia, a fost semnat. CNAIR a anunțat când va fi gata sectorul de drum de aproape 60 de km

Contractul pentru modernizarea DN 71, sectorul Târgovişte – Sinaia, a fost semnat. Contractul în valoare de 1,15 miliarde lei (fără TVA) și a fost câștigat de constructorul Esta, o asociere de companii din Turcia.

Citește și Două orașe, de pe traseul celei mai periculoase șosele din România, vor avea șapte pasaje pietonale subterane cu lifturi și scări rulante. CNAIR a făcut anunțul

Contractul pentru modernizarea DN 71, sectorul Târgovişte – Sinaia, a fost semnat

Același constructor se află în etapa de proiectare pentru segmentul Bâldana-Târgoviște, contract semnat în prima lună a anului, potrivit Economedia. 

Ministrul Transporturilor a subliniat printr-o postare pe pagina sa de Facebook că acest proiect este foarte important pentru decongestionarea traficului din zonă prin crearea unei variante alternative la DN1 şi DN1A, oferind conducătorilor auto o altă conexiune între Bucureşti, Târgovişte şi Sinaia.

„CNAIR a semnat astăzi (luni, n.r.) contractul pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare a DN 71, sectorul Târgovişte – Sinaia! Proiectul este important pentru decongestionarea traficului în zonă prin crearea unei variante alternative la DN1 şi DN1A, oferind conducătorilor auto o altă conexiune între Bucureşti, Târgovişte şi Sinaia. Valoarea contractului este de 1,15 miliarde lei (fără TVA), iar constructorul turc are la dispoziţie 12 luni pentru proiectare şi 36 de luni pentru execuţia lucrărilor de consolidare a celor 58,8 km dintre Târgovişte şi Sinaia. Sursa de finanţare este din Fonduri Europene Nerambursabile – Programul Transport”, a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, a precizat că asocierea de companii este formată din Esta Insaat Sanayi Lojistik Ve Dis Ticaret Anonim Sirketi – S.C. Esta Construction Group S.R.L. – Gun Al Madencilik Insaat Nakliye Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi.

„Modernizarea acestui sector al DN 71 va asigura o infrastructură rutieră de calitate în zona de nord a judeţului Dâmboviţa, accesul facil dinspre Târgovişte către Peştera Padina şi către alte obiective turistice din Parcul Natural Bucegi”, a precizat directorul CNAIR.

În septembrie 2022, constructorul turc ESTA (cu sucursală la Moscova) a depus singura ofertă la noua licitație CNAIR pentru modernizarea Drumului Național 71, tronsonul Târgoviște-Sinaia. Potrivit datelor de pe site-ul său oficial, compania ocupă poziția 115 într-un clasament mondial al constructorilor.

Practic, aceasta este a treia licitație pentru reabilitarea șoselei și asta după ce ultima lansată în septembrie 2021 a fost anulată pe motiv că singura ofertă depusă, tot a ESTA a fost declarată neconformă/inacceptabilă. Spre deosebire de ultima licitație care avea 12 luni proiectare și 24 de luni execuție, CNAIR extinde termenul de execuție la 36 de luni, mare parte din traseu fiind în zonă de munte unde se poate lucra mai puține luni din an. Modernizarea sectorului înseamnă lucrări de consolidare, dar cu menținerea platformei drumului la o singură bandă/sens, spre deosebire de sectorul Bâldana -Târgoviște care se lărgește la 4 benzi.

Citește și Podul peste Prahova de pe DN 1 București-Ploiești intră în reparații! CNAIR anunță perioada în care circulația va fi restricționată

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult