- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Contract de 530.000 lei în București pentru dezvoltarea rețelei de piste pentru biciclete. Primarul general al Capitalei: „Facem un pas important”

12 Mar, 15:52 • Lupu Alexandra
Primarul general din București a anunțat semnarea unui contract important pentru rețeaua de piste pentru biciclete. Valoarea înțelegerii se ridică la 530.000 lei.
Contract de 530.000 lei în București pentru dezvoltarea rețelei de piste pentru biciclete. Primarul general al Capitalei: „Facem un pas important”

Primarul general din București a confirmat semnarea unui contract a cărui valoare se ridică la 530.000 lei, în ceea ce privește dezvoltarea unui master plan pentru rețeaua de piste pentru biciclete, anunță economedia.ro. Primele informații arată că rețeaua permite dezvoltarea transportului urban alternativ cu bani europeni.

Investiție uriașă pentru pistele de biciclete din București

Primarul general al Capitalei a confirmat semnarea unui contract în valoare de 530.000 lei, care are în vedere elaborarea unui master plan pentru dezvoltarea pistelor pentru biciclete la nivelul întregului oraș. Ultimele informații arată că mișcarea este cea care permite investițiile în transportul urban, din bani europeni.

Nicușor Dan a redactat o postare pe pagina de Facebook în care a anunțat semnarea contractului. Primarul general al Capitalei a precizat că acesta este un pas important pentru dezvoltarea infrastructurii pentru pistele pentru biciclete, iar durata de elaborare a proiectului care valorează 530.000 lei este de 12 luni.

Citește și: Nicușor Dan, adevărul despre corupția în domeniul imobiliar. Primarul Capitalei afirmă că există „un întreg ecosistem pe zona imobiliară în care autoritatea nu funcţionează”

„Facem un pas important pentru dezvoltarea infrastructurii pistelor pentru biciclete în Capitală. Am semnat contractul pentru elaborarea unui master plan pentru dezvoltarea reţelei de piste de biciclete la nivelul municipiului Bucureşti care ne va permite să facem investiţii în transportul urban alternativ cu bani europeni.

Master planul va fi elaborat de F.I.P. Consulting SRL, valoarea contractului este de 530.000 lei, iar termenul de elaborare este de 12 luni”, completează Nicușor Dan.

Pistele de biciclete din Capitală vor fi modernizate
Pistele de biciclete din Capitală vor fi modernizate

Potrivit primarului, Capitala avea nevoie de un astfel de document strategic, având în vedere că el va sta la baza proiectelor de dezvoltare din rețeaua extinsă a pistelor pentru biciclete. Vor fi prioritizate atât traseele optime din străzile principale, cât și din cele secundare, luând în considerare nevoile utilizatorilor. De asemenea, zonele de interes, dezvoltarea urbanistică și traficul sunt alte criterii de bază pentru următoarele mișcări ale proiectului.

„Astfel, reţeaua de piste pentru biciclete va fi conectată cu pistele deja existente sau în curs de execuţie şi va face legătura între zonele rezidenţiale şi zonele principale de interes, precum locuri de muncă, de educaţie, zone comerciale, instituţii, dar şi cu localităţile limitrofe Capitalei”, precizează Nicușor Dan.

Vezi și: Nicușor Dan a anunțat că alegerile locale vor fi într-un singur tur