- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Grupul de lucru pentru Schengen discută marți aderarea României și Bulgariei. Cu un pas mai aproape de spațiul european!

14 Nov, 18:00 • Gabriela Andreescu
Eurodeputatul PSD Victor Negrescu a dat o veste îmbucurătoare pentru români: Marţi, în Grupul de lucru pentru chestiuni Schengen, va avea loc o primă discuţie privind propunerea de rezoluţie a Consiliului UE cu privire la aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen
Grupul de lucru pentru Schengen discută marți aderarea României și Bulgariei. Cu un pas mai aproape de spațiul european!

„Mâine, 15 noiembrie, în Grupul de lucru pentru chestiuni Schengen va avea loc o primă discuție privind propunerea de rezoluție a Consiliului cu privire la aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen”, a anunțat europarlamentarul social-democrat pe pagina personală de Facebook.

Potrivit eurodeputatului, grupul de lucru va analiza concluziile parțiale ale raportului realizat de Comisia Europeană privind protecția frontierelor de către România și Bulgaria, cu rezultate pozitive pentru țara noastră.

„Îngrijorător este că, în paralel, separat de România şi Bulgaria, există şi o propunere de rezoluţie privind Croaţia, ceea ce poate conduce la o aderare separată la spaţiul Schengen”, a estimat Negrescu, care este vicepreşedinte al Partidului Socialiştilor Europeni (PES).

Europarlamentarul român a mai informat că, în ședința de săptămâna aceasta a Comisiei Europene, se va discuta despre implicarea directă și clară a executivului european pentru susținerea aderării României la spațiul Schengen, informează Digi24.

Victor Negrescu mai notează că, în perspectiva Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) din 8-9 decembrie, când ar urma să fie adoptată o decizie privind aderarea României la spaţiul Schengen, există câteva momente cheie.

„Primul, cu aproximativ o săptămână înaintea reuniunii miniştrilor, când urmează să fie adoptate poziţiile statelor membre în parlamentele naţionale, iar al doilea, în data de 30 noiembrie, când au loc şedinţele, atât în format Coreper II, cât şi cea a grupul de lucru privind Schengen, unde vor exista dezbateri definitorii pentru decizia finală”, a mai afirmat Victor Negrescu în postare.

Grupul de lucru pentru Schengen discută marți aderarea României și Bulgariei
Grupul de lucru pentru Schengen discută marți aderarea României și Bulgariei

Eurodeputatul român a informat asupra eforturilor sale de a mobiliza toți factorii implicați să insiste în promovarea acestui obiectiv:

„Am făcut apel la tot spectrul politic, la mediul de afaceri și la diaspora românească să insiste pentru promovarea acestui obiectiv important pentru țară”, a mai transmis eurodeputatul social-democrat.

Citește și: Joe Biden s-a întâlnit cu Xi Jinping. SUA și China au vorbit despre pace, la G20

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult