- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cum a protestat un important om de afaceri român împotriva Austriei. Decizia apreciată de toată România

08 Dec, 19:22 • Cornel Ghimeșan
Dimitrie Muscă, un fermier arădean şi unul dintre cei mai importanţi oameni de afaceri din vestul ţării, a decis să protesteze împotriva Austriei, după votul care a blocat accesul României la Spaţiuil Schengen.
Cum a protestat un important om de afaceri român împotriva Austriei. Decizia apreciată de toată România

Cum a protestat un important om de afaceri român împotriva Austriei. Dimitrie Muscă a anunţat că le-a transmis angajaţilor firmelor sale să închidă conturile la băncile austriece, iar pe viitor nu va mai cumpăra motorină de provenienţă austriacă pentru campaniile agricole, în condiţiile în care foloseşte anual până la 1.500 de tone de motorină.

„Sunt foarte supărat după ce am văzut încă de dimineață toate dezbaterile care au avut loc privind intrarea României în Schengen și a faptului că Austria este singura țară care nu vrea să ne dea votul. Clar am decis și am dat drumul – de a închide conturile bancare de la cele două societăți, Combinatul Agroindustrial Curtici și Combinatul Agroindustrial Olari, de la banca cu capital austriac. De asemenea, am decis că nu vom mai lucra cu OMV Petrom deși am consum foarte mare de motorină la peste 7.000 de hectare de teren agricol și zeci de mii de porci”, a declarat Dimitrie Muscă pentru Agerpres.

Citeşte şi: Prima reacție a președintelui Iohannis, după ce România a pierdut „trenul” către Schengen. „Atitudinea regretabilă și nejustificată a Austriei riscă să afecteze unitatea și coeziunea europene”

„Nu voi mai cumpăra nimic din ceea ce produce Austria! Fac un îndemn: trebuie să fim și buni români, buni patrioți. Noi nu trebuia să ajungem aici, dar asta este situația la ora actuala și este momentul să ne trezim”, a mai spus Dimitrie Muscă.

Acesta i-a îndemnat pe români să nu-şi mai cheltuie banii pe produse austriece: „Nu e drept ca o Europă întreagă să te susţină şi doar Austria să se opună fără motiv. Toţi românii ar trebui să fie uniţi acum, pentru că noi suntem cei care suferim când mergem în străinătate şi stăm în vămi ore întregi. E păcat de timpul nostru, trebuie să fim uniţi şi să arătăm asta şi Austriei”.

Citeşte şi: Avertisment sumbru al CCI, după respingerea României în Schengen. „Nu numai antreprenorii români vor fi afectați, ci şi oamenii de afaceri din alte state membre UE”

Dimitrie Muscă conduce Combinatul Agroindustrial Curtici, care gestionează ferme care au în total 50.000 de porci, 3.000 de vaci, 7.600 de hectare de terenuri agricole şi 36 de magazine de desfacere, în special pentru carne, produse din carne şi lactate.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult