- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cum poți primi ulei GRATIS de la supermarket! Vestea bună pentru români, în prag de sărbători

02 May, 19:33 • Fundeanu Madalina
Ulei GRATIS pentru români. Iată ce trebuie să faci pentru a primi produsul de la supermarket!
Cum poți primi ulei GRATIS de la supermarket! Vestea bună pentru români, în prag de sărbători

Un supermarket cunoscut din România oferă gratuit un litru de ulei clienților, potrivit BZI. Pentru a beneficia de această ofertă, românii trebuie să îndeplinească niște condiții foarte simple: trebuie doar să recicleze.

Ulei GRATIS pentru români. Ce trebuie să faci pentru a primi

În magazinele Carrefour, clienții pot aduce recipiente cu produs folosit și au parte de recompense, potrivit unui mecanism simplu: pentru fiecare 4 litri de ulei folosit, Carrefour oferă la schimb câte un litru de produs proaspăt.

Condiții ca alimentul reciclat să fie acceptat de punctele de colectare:

  • trebuie să provină din surse vegetale și să fie curățat de impurități și apă;
  • cel uzat să fie pus în recipiente de tip PET, sigilate ermetic;
  • PET-ul să fie curat pe exterior, fără urme sau găuri.

Uleiul folosit este, în cele mai multe cazuri, aruncat la gunoi. În țara noastră există peste 120 de puncte de colectare a acestuia, dar nu multă lume le folosește.

Ai mai putea fi interesat și de: Semnal de alarmă din partea ANPC, chiar înainte de Paște. Vopseaua de ouă care este un adevărat pericol pentru sănătate

Ulei
Ulei

Cel mai bun ulei pentru prăjit

Din marea varietate care există pe piață, uleiul vegetal este cel mai bun pentru prăjit. Este ieftin, ușor de găsit în orice magazin, are un gust neutru și un punct de ardere ridicat.

Nu toate uleiurile de gătit sunt create la fel și există multe tipuri dar și beneficii de care ar trebui să ții cont data viitoare când vei face o vizită la magazinul alimentar. În primul rând, este important să fii atent la punctul de fum, în funcție de metoda de gătit pe care ai vrea să o utilizezi.

Cele cu puncte de fum scăzute se pot oxida și descompune la căldură mare, ducând la formarea de radicali liberi dăunători, care cauzează boli. Astfel, atunci când rețeta necesită prăjire, cel mai bine este să-l alegi pe cel cu un punct de fum ridicat.

Vezi și alte știri despre: Se construiește o nouă linie electrică între România și Republica Moldova, cu sprijinul SUA. Ministrul Energiei de la Chișinău: „Asistăm la un eveniment istoric”