- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cutremur în România, în dimineața zilei de 11 decembrie! INCDFP anunță orașele în care a fost resimțit seismul

11 Dec, 07:50 • Bumbeneci Diana
Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Fizica Pământului anunță un nou cutremur în România. Iată unde a fost resimțit seismul.
Cutremur în România, în dimineața zilei de 11 decembrie! INCDFP anunță orașele în care a fost resimțit seismul

Conform seismologilor de la Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Fizica Pământului din România, cutremurul a avut loc în această dimineață, în jurul orei 4. Locul din care a plecat mișcarea tectonică este zona seismică activă din Vrancea, în județul Buzău.

Unde a fost resimțit cutremurul

Ai mai putea citi: Știu elevii din România să se apere în caz de cutremur? Ministerul Educației răspunde solicitărilor DailyBusiness și anunță câte ore educative privind siguranța în situații de risc s-au făcut în școli

În ziua de 11 Decembrie 2023, la ora 04:01:01 (ora locală a României), s-a produs în zona seismică Vrancea, în județul Buzău, un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.2, la adâncimea de 115.5 km.

„Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 49km NV de Buzau, 55km V de Focsani, 67km SE de Sfantu-Gheorghe, 72km E de Brasov, 75km NE de Ploiesti”, completează Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

România, față în față cu peste 400 de cutremure

Conform calculelor DailyBusiness, pe teritoriul țării noastre au avut loc, de la începutul anului și până în prezent, 456 de cutremure, majoritatea cu magnitudinea cuprinsă între 2 și 3.5. Au existat însă și excepții majore în care mișcările tectonice au fost raportate cu 4, 4.5, 5 și chiar 5.4 grade pe scara Richter. Cele mai mari cutremure, de 5.0 și 5.4 -modificat ulterior de seismologi la 5.2, au avut loc în Arad-Crișana și Oltenia-Gorj. În Rest, majoritatea cutremurelor s-au produs în zona seismică activă din Vrancea, în județele Vrancea și Buzău.

Te mai poate interesa și: Riscurile unui seism puternic în România. Țara noastră, față în față cu 456 de cutremure

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult