- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

DOCUMENT. Concedieri înainte de Sărbătorile de iarnă 2023. Salarii compensatorii pentru angajații care pleacă voluntar

04 Dec, 11:34 • Bocioacă Bianca
Se fac concedieri! Salariații de la Poșta Română care vor înainta o cerere de încetare a contractului individual de muncă, cu acordul părților și aceasta le va fi aprobată, vor beneficia de o compensație bănească.
DOCUMENT. Concedieri înainte de Sărbătorile de iarnă 2023. Salarii compensatorii pentru angajații care pleacă voluntar

Poșta Română face concedieri. Angajați care vor pleca voluntar primesc salarii compensatorii. Directorul general al Poștei Române, Valentin Florin Ștefan, a anunțat că unitatea pe care o conduce face reduceri de personal, potrivit romaniatv.net.

Se fac concedieri la Poșta Română

„Începând cu data prezenţei (n.r. 27.11.2023) se declanşează programul de plecări voluntare ale salariaţilor, prin încetarea contractelor lor individuale de muncă, la cerere, cu acordul părţilor, acţiune care va dura până la data de 8 ianuarie 2024 inclusiv. Îşi vor putea exprima opţiunea de plecare voluntară salariaţii din cadrul companiei, indiferent de funcţia deţinută. Salariaţii care vor înainta o cerere de încetare a contractului individual de muncă, cu acordul părinţilor şi aceasta le va fi aprobată, vor beneficia de o compensaţie bănească”,

a transmis directorul Postei Române.

Citește și: Lovitură pentru români. O companie gigant din România anunță concedieri înainte de Crăciun

Citește și: Marcel Ciolacu anunţă concedieri masive chiar înainte de Sărbători. Cine sunt primii funcţionari care-şi fac bagajele

Poșta Română a făcut un anunț important privind programul oficiilor poștale în mini-vacanța de Sf. Andrei și Ziua Națională a României. Compania Naţională „Poşta Română”, a anunțat, miercuri, 29 noiembrie, că toate subunităţile poştale din mediul urban şi rural vor fi închise în zilele de 30 noiembrie şi 1 decembrie.

Programul de lucru va reveni la normal începând de luni, 4 decembrie 2023. Potrivit sursei, programul anunţat este în conformitate cu prevederile Codului Muncii, potrivit cărora ziua de 30 noiembrie – Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României, precum şi ziua de 1 Decembrie – Ziua Naţională a României sunt declarate zile de sărbătoare legală, în care nu se lucrează.