- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ea este tanti Maria, bătrânica de 90 de ani care vinde MĂRȚIȘOARE cu 1 leu ca să pună o pâine pe masă. ”Sunt absolut minunate”

01 Mar, 21:48 • Cornel Ghimeșan
În România secolului XXI, deși pare greu de crezut, încă sunt români care își duc traiul de pe o zi pe alta. Este și cazul lui tanti Maria, o bătrânică care la cei 90 de ani ai săi, vinde mărțișoare cu 1 leu ca să aibă ce să pună pe masă. Ce mai mare teamă a bietei femei este să nu fie amendată de polițiști și alungată din parcarea unde își câștigă cei câțiva bani pentru o pâine.
Ea este tanti Maria, bătrânica de 90 de ani care vinde MĂRȚIȘOARE cu 1 leu ca să pună o pâine pe masă. ”Sunt absolut minunate”

Ea este tanti Maria, bătrânica de 90 de ani care vinde MĂRȚIȘOARE cu 1 leu ca să pună o pâine pe masă. De câteva zile, bunica Maria merge în în parcarea de la magazinul Lidl din Bragadiru pentru a le vinde mărțișoare celor care vor să le ofere celor dragi un simbol al venirii primăverii.

Ea este tanti Maria, bătrânica de 90 de ani care vinde MĂRȚIȘOARE cu 1 leu ca să pună o pâine pe masă

Mărțișoarele pe care tanti Maria le vinde sunt cu totul și cu totul speciale pentru că sunt croșetate chiar de mâinile sale muncite. În timp ce  marile magazine vând mărțișoarele „handcraft” cu 10 lei sau chiar mai mult, bunicuța cere doar 1 leu pentru ele, asta deși pierde foarte mult timp să le confecționeze.

Povestea sa i-a impresionat pe locuitorii orașului care au împărtășit-o pe rețelele de socializare, unde a devenit deja o adevărată vedetă.

După ce au văzut pozele cu ea pe rețelele Facebook, foarte mulți oameni au mers să cumpere mărțișoarele croșetate de bunica de 90 de ani.

Mărțișoare făcute cu trudă și suflet. Sunt absolut minunate”.

Mămăița din imagini stă în baston la intrarea Lidl Bragadiru-Cristalului, cu o cutie de mărțișoare minunate, croșetate de mâinile ei.

Am rugat-o să mă lase să îi fac câteva poze, în speranța că vor ajunge să fie văzute de cât mai multe persoane și mi-a zis că se teme că va fi alungată în curând. Dacă doriți să oferiți un mărțișor special, autentic, confecționat cu mult efort de niște mâini trudite, o găsiți zilele acestea lângă București. Vă rog ajutați distribuind!”, sunt doar o parte dintre postările de pe Facebook cu bunica Maria.

Cei care vor să cumpere un mărțișor făcut de bunicuța de 90 de ani o găsesc zilnic în parcarea magazinului Lidl de pe strada Cristalului, din Bragadiru, dar și la Penny și Pepco, de pe Coralului.

Ultimele după-amiezi și le petrece în parcurile din zonă, printre mămicile ieșite la joacă împreună cu cei mici.

Cu toate acestea, cea mai mare teamă a bătrânei este să nu fie amendată de polițiști și alungată din parcarea, unde își câștigă banii de pâine.

Citește și Criza financiară a împins o bătrânică să recurgă la diferite metode pentru a mai câștiga un ban! Povestea sa a devenit virală

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult