- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cum a reușit un simplu cupon de pensie să îi aducă o amendă de 30.000 de lei. Surpriza colosală de care a avut parte o bătrânică certată cu natura din Bistrița-Năsăud

03 Jul, 19:30 • Bucătaru Gabriela
O femeie din Bistrița-Năsăud, certată cu mediul înconjurător, a avut parte de o surpriză de proporții atunci când s-a trezit cu o amendă de 30.000, după ce a aruncat mai multe gunoaie pe malul râului Bistrița. Autoritățile au reușit să o identifice cu ajutorul unui cupon de pensii care se afla rătăcit printre deșeurile aruncate.
Cum a reușit un simplu cupon de pensie să îi aducă o amendă de 30.000 de lei. Surpriza colosală de care a avut parte o bătrânică certată cu natura din Bistrița-Năsăud

Cum a reușit un simplu cupon de pensie să îi aducă o amendă de 30.000 de lei. În urmă cu câteva zile, femeia a aruncat mai multe deșeuri menajere pe malul râului Bistrița, după care a plecat liniștită acasă, fără să se gândească o urma la ce urma să pățească.

Citește și Ce amendă riscă românii care încearcă să își vândă voucherul de vacanță

Cum a reușit un simplu cupon de pensie să îi aducă o amendă de 30.000 de lei

Fapta, care nu îi face de loc cinste femeii, a ieșit la iveală, după ce autoritățile au găsit în mormanul de deșeuri care zăceau aruncate pe malul Bistriței, un cupon de pensii, potrivit protv.ro.

Acesta i-a condus pe polițiștii direct la adresa femeii din localitatea Livezile pe care au sancționat-o cu suma de 30.000 de lei.

„Începând de anul acesta, amenzile pentru abandonul deșeurilor în natură, s-au mărit și au ajuns să fie cuprinse între 30.000 și 45.000 de lei pentru persoanele fizice”, a declarat Marius Niculae, director companie salubrizare Bistrița-Năsăud.

Deși predarea deșeurilor la centrele de colectare din județul Bistrița-Năsăud se face gratuit, inclusiv pentru deșeurile provenite din construcții, în limita a 200 de kg pe an, de gospodărie, oamenii aleg să arunce gunoiul la voia întâmplării.

În timp ce inspectorii unei companii de salubrizare efectuau un control pe malul râului Bistrița, un localnic a fost prins chiar în timp ce dădea foc gunoaielor aduse din gospodărie. Întrebat de ce a recurs la o astfel de metodă, bărbatul a spus că a avut o petrecere în familie și s-a gândit să ducă toate resturile mai departe de casă.

„Sunt deșeuri din gospodărie, plastic, carton. Ar fi avut ceva chef acasă, au petrecut, a generat mai mult deșeu și sa gândit că e mai bine așa”, spus inspectorul companiei de salubrizare.

Autoritățile l-au amendat și pe bărbatul prins cu mâța în sac și spun că vor continua acțiunile de combatere a acestui obicei care este un pericol pentru mediu.

„Să le dea amendă pentru că, sunt niște oameni de nimic e prea puțin și trebuie sistați, trebuie luați la întrebări, nu mai este bun simț, bunul simț s-a dus”, a susținut un localnic.

Citește și Capcana în care cad șoferii: mulți dintre conducătorii auto omit asta, riscând o amendă de peste 1000 de lei, chiar și la un control de rutină