- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Eclipsă de Soare pe 25 octombrie 2022. Între ce ore va fi vizibilă în România

11 Oct, 17:22 • Cornel Ghimeșan
Cel mai important fenomen astronomic din luna octombrie, dar şi din acest an, se va produce pe 25 octombrie 2022, când vom fi martorii unei eclipse parţiale de Soare, vizibilă în condiţii bune şi din România.
Eclipsă de Soare pe 25 octombrie 2022. Între ce ore va fi vizibilă în România

Eclipsă de Soare pe 25 octombrie 2022. Eclipsa va fi vizibilă din Europa, nord-estul Africii şi vestul Asiei, magnitudinea maximă a eclipsei fiind de 0.86 (86,2%). În România, Soarele va fi acoperit în proporţie de 44%, în nord-estul extrem, şi 32% în vestul ţării. O eclipsă de Soare are loc atunci când Luna trece între Pământ și Soare, obturând astfel, total sau parțial, imaginea Soarelui.

Citeşte şi: Cât te costă dacă vrei să-ţi cânte Andra, Vlăduţa Lupău sau Culiţă Sterp. Tariful nu este deloc unul mic

Eclipsă de Soare din 25 octombrie 2022 va începe, în Românie, la ora 12:25, va atinge faza maximă la ora 13:38 şi se va încheia la ora 14:50.

Românii din partea de est a țării vor putea vedea cel mai bine fenomenul. Acolo, Soarele va fi acoperit în proportție de 45% de Lună, în timp ce în partea de vest a țării va fi acoperit undeva la 30%-40%. Specialiștii le recomandă privitorilor să nu se uite la Soare fără filtre speciale. Astfel, ar fi bine să aibă asupra lor ochelari de eclipsă, mylar sau cele mai dense filtre pentru aparate de sudură!

Citeşte şi: Veşti bune pentru clienţii Revolut. Toţi românii trebuie să ştie asta: „S-au dat chiar şi 7000 de euro”

Aceasta este a doua Eclipsă de Soare din acest an, după cea din 30 aprilie, care nu a putut fi observată din România (doar din Pacific și America de Sud). Următoarea eclipsă de Soare va fi în 20 aprilie 2023 şi nu va putea fi observată din România.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult