- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Americanii vor să investească în eoliene offshore în Marea Neagră. Legislația românească însă le pune bețe în roate

26 Sep, 12:30 • Gabriela Andreescu
Compania americană Black Sea Oil and Gas și-a anunțat oficial intenția de a dezvolta proiecte de turbine eoliene offshore în Marea Neagră
Americanii vor să investească în eoliene offshore în Marea Neagră. Legislația românească însă le pune bețe în roate

Compania americană Black Sea Oil and Gas, deținută de fondul de investiții Carlyle Group, a anunțat că e interesată să dezvolte în Marea Neagră proiecte de turbine eoliene offshore, potrivit Bloomberg.

România ar putea beneficia de investiții majore în eoliene offshore, însă investitorii se împiedică de legislație.

Compania americană Black Sea Oil and Gas și-a anunțat oficial intenția de a dezvolta proiecte de turbine eoliene offshore în Marea Neagră.

Declarația a fost făcută de CEO-ul companiei, Mark Beacom.

Oficialul companiei a atras însă atenția că România nu dispune încă o legislație care să reglementeze acest tip de investiții.

Te-ar putea interesa și: Investiții majore, la un aeroport din România. Grindeanu: „Am semnat două contracte, în valoare de 433 milioane lei”

Proiectele de turbine eoliene offshore se dezvoltă accelerat în vestul Europei, pe fondul susținerii financiare din partea guvernelor și a Comisiei Europene. Spre deosebire de turbinele amplasate pe sol, cele instalate în largul coastelor au avantajul unui randament mult mai bun, datorat curenților de aer din mare sau ocean.

Americanii ar vrea să injvestească în eoliene offshore, dar legislația românească îngreunează procesul
Americanii ar vrea să injvestească în eoliene offshore, dar legislația românească îngreunează procesul

Black Sea Oil & Gas SA (BSOG), deținută de Carlyle International Energy Partners şi Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, este o companie independentă de energie cu sediul în România care desfășoară operațiuni de dezvoltare a resurselor de gaze naturale potrivit obiectivului Uniunii Europene de zero emisii până în 2050, prin producția de gaze naturale în calitate de combustibil de tranziție și asigurând infrastructura vitală pentru dezvoltarea de proiecte de energie verde, informează compania pe site-ul său oficial.

Intenția de a investi în eoliene se adaugă mai multor proiecte pe care Black Sea Oil and Gas le deruleaza deja în Romania. Compania este prezentă în Marea Neagră, unde a început să producă gaze naturale.

Citește și: Premierul Ciucă:„România trebuie modernizată și cu bani europeni!”Două jaloane PNRR atinse pentru educație.

Proiectul Dezvoltare Gaze Naturale Midia (proiectul MGD), primul proiect de dezvoltare a gazelor naturale din platoul continental românesc al Mării Negre construit în ultimii 30 de ani, are capacitatea de a acoperi în prima fază 10% din cererea de gaze naturale a României.

Un alt proiect al companiei, Proiectul de Explorare Midia Pelican (MPE) constă în toate activitățile de explorare efectuate în concesiune: achiziție seismică, studii geofizice și geologice și foraje.

Al treilea program important al companiei Black Sea Oil & Gas SA este Midia Green Energy. Prin intermediul acestui program BSOG se aliniată obiectivului Uniunii Europene de emisii zero până în anul 2050, care creează cerere tot mai mare pentru utilizarea energiei regenerabile. În acest scop, utilizarea infrastructurii deja existente a Proiectului MGD oferă un avantaj semnificativ pentru dezvoltarea producției de energie verde fără emisii.

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult