- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Este oficial! Ministerul de Externe confirmă primul român mort în războiul din Israel. Iată cine era acesta

09 Oct, 13:42 • Stefan Simion
Pământurile Israelului fierb, iar războiul cere tot mai mult tribut. A fost confirmat primul român mort, anunță Ministerul Afacerilor Externe.
Este oficial! Ministerul de Externe confirmă primul român mort în războiul din Israel. Iată cine era acesta

A fost confirmat primul român mort în Israel. Bărbatul avea dublă cetățenie și lupta pentru armata israeliană, anunță Ministerul Afacerilor Externe.

A murit primul român în Israel

„Profund întristați de pierderea unui cetățean cu dublă cetățenie care deservește în armata israeliană. Sincere condoleanțe familiei victimei. Suntem solidari cu Israelul în aceste vremuri dificile. România condamnă ferm atacurile în curs asupra populației Israelului”, a transmis MAE.

Israel a mobilizat 100.000 de soldați după atacul Hamas

După atacul HAMAS, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, locotenent-colonelul Jonathan Conricus, a declarat că țara a mobilizat aproximativ 100.000 de soldați.

Român mort în Israel
Român mort în Israel

„Treaba noastră este să ne asigurăm că, la sfârșitul acestui război, Hamas nu va mai avea nicio capacitate militară cu care să amenințe civilii israelieni și, în plus, trebuie să ne asigurăm că Hamas nu va mai guverna Fâșia Gaza”, a spus el.

Loviturile aeriene israeliene asupra Gaza au distrus birourile și taberele de antrenament ale Hamas, dar și case și alte clădiri civile.

Ministerul palestinian al Sănătății a declarat că 413 palestinieni, inclusiv 78 de copii, au fost uciși și 2.300 de persoane au fost rănite începând de sâmbătă.

În Israel, numărul morților după atacul surpriză al Hamas a depășit 700. Între timp, sute de români prinși în zona de conflict încearcă să fugă în Iordania, iar de acolo speră să fie repatriați.

Vezi și: A început războiul în Israel! MAE confirmă că 790 de români sunt prezenți în zona de conflict. Premierul Ciolacu anunță dacă sunt români printre răniți

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult