- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ești român tânăr și ai nevoie de fonduri europene? Iată cât de simplu poți primi bani de la Guvern

22 Feb, 12:55 • Bumbeneci Diana
Tinerii din România pot obține fonduri europene mai ușor. Iată condițiile de eligibilitate pentru a primi ajutor din partea Guvernului.
Ești român tânăr și ai nevoie de fonduri europene? Iată cât de simplu poți primi bani de la Guvern

Fonduri pentru tinerii români! Fermierii din România care au în plan să se instaleze ca șefi de exploatație agricolă vor avea la dispoziție și anul acesta măsura pentru instalarea tinerilor fermieri – DR-30, așa cum este ea denumită în noul Plan Național Strategic. Prin noua formă de sprijin, un tânăr fermier poate accesa până la 70.000 euro, sprijin 100% nerambursabil, anunță AgroTV.

Fonduri europene pentru tineri

Potrivit informațiilor pe care le avem la acest moment, se pare că linia de finanțare va fi lansată în a doua jumătate a acestui an, deși nu există încă un anunț oficial în acest sens. Cu toate acestea, interesul este mare, astfel că putem veni cu câteva sfaturi pentru orice tânăr fermier care vrea să își pregătească proiectul din timp.

În emisiunea ”Agricultura la Raport”, un astfel de tânăr fermier, crescător de animale, a dialogat cu consultantul Gabriela Fekete, pentru a afla ce trebuie să facă înainte de deschiderea liniilor de finanțare. Iată sfaturile specialistei:

Ai mai putea citi: Ajutoare de la stat pentru două mari regiuni din România! Ministrul Finanțelor confirmă revoluția investițiilor

Fonduri pentru fermieri
Fonduri pentru fermieri

Pentru tânărul fermier trebuie să aveți minimum 12.000 de SO-uri. Ar trebui să urmați un curs, dacă dimensiunea fermei provine majoritar din animale, atunci trebuie să urmați un curs de creșterea animalelor. Trebuie să vă autorizați ca PFA sau SRL, ce doriți dumneavoastră, și să preluați exploatația și să o înscrieți la APIA pe acea firmă. În cazul în care aveți pășune de la primărie, trebuie să mergeți să vorbiți cu cei de la primărie, pentru că trebuie reziliat contractul și trebuie refăcut un alt contract pe PFA-ul sau societatea dumneavoastră.

Încă o condiție ar fi să aveți mare grijă cu platforma de gunoi. Dacă aveți un număr de peste 5 animale, nu mai aveți voie în localitate. Trebuie să faceți platforma, să o intabulați și să o declarați la registrul agricol. Obligatoriu să fie tot pe PFA sau pe societate, nu pe persoană fizică”, a precizat Gabriela Fekete în direct la AGRO TV.

Mai mult, se pare că ghidul solicitantului încă nu a fost publicat de Ministerul Agriculturii. La ora actuală însă, există doar câteva informații cu privire la sectoarele care ar urma să fie prioritizate la finanțare prin instalarea tinerilor fermieri. În acest sens, se pare că atât legumicultura, cât și creșterea vacilor de lapte și de carne vor fi avantajate. În același timp, femeile care vor să acceseze această măsură vor avea prioritate.

Sprijinul pe care îl poate primi un tânăr fermier este de 70.000 euro, sumă forfetară, și se acordă în două tranșe: 75% la semnarea contractului de finanțare și 25% după implementarea Planului de afaceri”, mai anunță sursa citată.

Te mai poate interesa și: Milioane de români au un contract de muncă. Ministrul Budăi anunță câte persoane lucrează la ora actuală

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult