- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Farmaciile pot elibera acum antibiotice fără rețetă. Care este condiția impusă

19 Jan, 13:17 • stefan.vlad
Farmaciile pot elibera acum antibiotice fără rețetă. însă tratamentul trebuie să fie doar pentru trei zile. Ministerul Sănătății a publicat în Monitorul Oficial un ordin care schimbă modul în care sunt prescrise și eliberate antibioticele și antifungicele de uz sistemic. 
Farmaciile pot elibera acum antibiotice fără rețetă. Care este condiția impusă

Farmaciile pot elibera acum antibiotice fără rețetă. Pentru doza de urgenţă, un tratament de 72 de ore, farmaciştii pot da antibioticele, însă pentru asta pacienții sunt obligaţi să completeze o declarație pe propria răspundere că nu au ridicat din altă unitate farmaceutică cantitatea maximă aferentă dozei, în cursul aceluiași tratament.

Farmaciile pot elibera acum antibiotice fără rețetă

Printre antibioticele ce pot fi eliberate direct la farmacie, în doză de urgență, se numără Amoxicilina, Amplicilina, Doxicilina si Oxicilina. În plus, prescripția medicală va fi valabilă doar până la ultima zi a tratamentului indicat și va putea fi eliberată fracționat numai în cadrul aceleiași farmacii, însă aceasta trebuie să raporteze zilnic acest tip de operațiuni.

Farmaciștii vor trebui să se asigure că respectă noile prevederi și să înregistreze toate eliberările de astfel de medicamente, precum și să raporteze zilnic aceste informații, utilizând sistemul electronic de raportare dezvoltat în acest sens de Serviciul de Telecomunicații Speciale.

De asemenea, farmaciile vor avea 60 de zile la dispoziție pentru a-și adapta sistemele informatice la noile cerințe.

Citește și: Un nou proiect legislativ lovește farmaciile din România! Ce se va întâmpla cu acestea foarte curând

Cine este femeia care se află în spatele Farmaciilor Tei

La vârsta de 25 de ani, Roxana Maftei a intrat în universul business-ului, dominat în mare parte de bărbați. După peste două decenii de activitate, ea se bucură de un succes la care mulți tineri antreprenori doar visează. Descoperă în continuare cine este această femeie de afaceri remarcabilă care conduce Farmacia Tei, revoluționând piața autohtonă.

În ultimii ani, Farmacia Tei a devenit alegerea principală pentru mulți români atunci când vine vorba de achiziționarea medicamentelor, produselor de îngrijire personală sau suplimentelor alimentare. Clienții se întorc mereu, impresionați de diversitatea enormă a gamei și de prețurile accesibile, adesea mai mici decât cele găsite în alte farmacii din țară.

Povestea a început în 1998, când Roxana Maftei, o tânără de doar 25 de ani, a decis să pășească în lumea afacerilor. Despre ea se știe că nu este farmacistă, ci are o specializare în management și marketing. Cu tenacitate, a transformat o afacere de cartier într-un lanț de farmacii ce pare asemănător unui supermarket, având în vedere diversitatea bogată a produselor oferite clienților.

Începând cu 2016, Farmacia a continuat să se extindă, deschizând mai multe unități nu doar în București, ci și în afara Capitalei, în orașe precum Constanța, Pitești sau Focșani. (Citește AICI mai multe detalii)