- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Femeia de 68 ani care are cea mai mică pensie din România. Viața româncei stă la mila donatorilor

23 Apr, 21:21 • Lupu Alexandra
Nestorescu Cecilia Daniela este femeia de 68 ani care are cea mai mică pensie din România. Iată cum supraviețuiește românca de mai bine de 2 ani.
Femeia de 68 ani care are cea mai mică pensie din România. Viața româncei stă la mila donatorilor

După o facultate terminată și o viață întreagă de muncă, Nestorescu Cecilia Daniela este femeia care are cea mai mică pensie din România. Așa cum relatează cancan.ro, soarta româncei a ieșit la suprafață după ce o organizație caritabilă și-a propus să-i dea o șansă la o viață mai bună.

Femeia care are cea mai mică pensie din România

Nestorescu Cecilia Daniela locuiește într-o căsuță din Zimnicea, județul Teleorman, în cele mai grele condiții. Femeia are o facultate terminată și o viață întreagă de muncă, dar cu toate acestea, câștigă cea mai mică pensie din România. Povestea româncei a fost descoperită după ce o organizație caritabilă s-a decis să-i acorde ajutorul de care are nevoie, pentru a trăi o viață cât de cât decentă.

Cecilia a muncit mai bine de 20 ani, dar cu toate acestea, s-a trezit că doar 9 au fost trecuți pe cartea de muncă. Deși pensia pe care o primește în fiecare lună pare o greșeală de tipar, se pare că nu este. Femeia afirmă că indemnizația nu-i permite nici măcar să facă mâncarea cea mai simplă de la o lună la alta: 135 lei.

Din suma menționată, femeia trebuie să achiziționeze mâncare, lemne, dar mai ales, să plătească facturile. Fiind pusă într-o asemenea situație, Nestorescu Cecilia Daniela s-a văzut nevoită să renunțe la toate pentru a supraviețui, de la curent electric și până la căldură. Locuința bătrânei a ajuns un cuib de igrasie și mucegai.

Femeia cu cea mai mică pensie din țară
Femeia cu cea mai mică pensie din țară

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Lovitură pentru români! Guvernul vrea să interzică posibilitatea de a încasa pensie și salariu în același timp

Femeia suferă de o afecțiune dermatologică gravă, dar cu toate acestea, nu-și permite să se trateze: medicamentele sunt costisitoare. Românca nu are mașină de spălat, însă susține că nici nu ar vrea, tocmai pentru că nu și-ar permite să plătească factura la curent. De mai bine de doi ani, Cecilia trăiește din mila donatorilor.

Asociația Speranța României se ocupă de bătrână, iar cu donațiile adunate, Cecilia se bucură atât cât se poate de o bătrânețe decentă. Asociația care are grijă de româncă nu vrea doar să-i asigure o masă caldă în fiecare zi, ci să-i transforme locuința într-una în care se poate trăi. În prezent, este nevoie de bani pentru amenajarea casei, lemnele de foc și pentru tratamentul lunar pentru afecțiunea dermatologică. Persoanele care vor să ajute femeia care trăiește de la o zi la alta din mila donatorilor, având cea mai mică pensie din România, pot afla mai multe informații de pe pagina de Facebook a Asociației Speranța României.

Citește și: Dosarul de pensie 2023. Condiții, acte necesare și procedura de depunere a dosarului de pensionare