- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Toţi românii care dețin fosă septică au această obligație. În caz contrar, riscă amenzi de până la 10.000 de lei

29 Sep, 16:36 • Gabriela Andreescu
Toți românii, indiferent că sunt persoane fizice sau juridice, care dețin „un sistem individual adecvat de epurare” (o fosă septică) au obligația de a se înscrie în Registrul de Evidență a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea și Epurarea Apelor Uzate.
Toţi românii care dețin fosă septică au această obligație. În caz contrar, riscă amenzi de până la 10.000 de lei

O lege intrată în vigoare în luna mai 2022 obligă pe orice proprietar de fosă septică să se înscrie în Registrul de Evidență a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea și Epurarea Apelor Uzate. Termenul limită este 30 octombrie 2022.

Toţi românii care dețin fosă septică au această obligație

Orice proprietar de fosă septică t6rebuie să se înscrie în Registrul de Evidență a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea și Epurarea Apelor Uzate.
Orice proprietar de fosă septică t6rebuie să se înscrie în Registrul de Evidență a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea și Epurarea Apelor Uzate.

Conform Hotărârii de Guvern nr. 714 din 26 mai 2022, proprietarii de fose septice au obligația de înscriere în Registru „în termen de 120 de zile de la conectarea incintei la sistemul de colectare și/sau epurare a apelor uzate”.

Teb-ar putea interesa și: O țară de evazioniști. Peste jumătate dintre românii care își închiriază apartamentele nu declară la ANAF veniturile. Jumătate dintre chiriași plătesc chiria cu cash

Proprietarii care dețineau o fosă septică sau o stație proprie de epurare la data aprobării hotărârii au obligaţia de a se înscrie în Registru în termen de 180 de zile de la data intrării în vigoare a legii.

La Timișoara, administrația locală a transmis o informare prin care îi avertizează pe cetățeni că 30 octombrie 2022 este termenul limită până la care trebuie făcută înscrierea în Registrul de Evidență a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea și Epurarea Apelor Uzate, informează Adevărul.ro.

„În conformitate cu respectiva hotărâre privind aprobarea criteriilor pentru autorizarea, construcția, înscrierea/înregistrarea, controlul, exploatarea și întreținerea sistemelor individuale adecvate de colectare și epurare a apelor uzate, nerespectarea de către persoanele fizice și juridice a dispozițiilor art. 11 alin. (1) și (2) și art. 15 alin. (2), constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 de lei la 10.000 de lei”,atenționează Primăria Timișoara.

Citește și: Bulgarii se laudă cu drumuri mai bune ca la noi: În UE, doar România are mai multe drumuri proaste decât Bulgaria

În acest sens, timișorenii au la dispoziție platforma https://decidem.primariatm.ro/processes/RegistruEvidentaApeUzate pentru înscrierea în registru

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult