- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ghid ANAF 2024. Detalii importante pentru românii care își închiriază locuințele și alte proprietăți

17 Apr, 21:39 • Bocioacă Bianca
Contribuabilii care își închiriază locuințele sau alte bunuri mobile și imobile, au obligația să depună, până la finalul lunii mai, o declarație la ANAF.
Ghid ANAF 2024. Detalii importante pentru românii care își închiriază locuințele și alte proprietăți

ANAF a publicat Ghidul contrinbuabilului care încasează venituri din închirieri.

Prezentul ghid se adresează persoanelor fizice care obțin în anul 2024 venituri din închirieri și subînchirieri de bunuri mobile și imobile din patrimoniul personal”, transmite Fiscul, în ghidul publicat, în format PDF, pe site-ul oficial ANAF.

Citește și: Românii își vor primi pensiile cu întârziere în luna mai 2024. Care este motivul

Veniturile din cedarea folosinței bunurilor sunt veniturile, în bani și/sau în natură, provenind din cedarea folosinței bunurilor mobile și imobile, obținute de către proprietar, uzufructuar sau alt deținător legal, altele decât veniturile din activități independente”, arată ANAF, care le și definește.

Ghid ANAF 2024

În această categorie de venit se cuprind veniturile din:

a) închirieri și subînchirieri de bunuri mobile și imobile din patrimoniul personal;

b) arendarea bunurilor agricole, din patrimoniul personal;

c) închirierea în scop turistic a camerelor situate în locuințe proprietate personală, indiferent de numărul de locuințe în care sunt situate acestea.

Veniturile obținute din închirieri și subînchirieri de bunuri imobile din patrimoniul personal sunt cele din cedarea folosinței locuinței, a caselor de vacanță, garajelor, terenurilor și altele asemenea, a căror folosință este cedată în baza unor contracte de închiriere/subînchiriere, uzufruct, arendare și altele asemenea, inclusiv a unor părți din acestea, utilizate în scop de reclamă, afișaj și publicitate”, se precizează în Ghidul ANAF.

Ghidul poate fi consultat AICI.

Citește și: Se întâmplă cu stagiul de cotizare în 2024. Anunțul CNPP