- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Greșeală imensă făcută de CNAIR: Autostrada Suceava – Siret legătură cu „Republica Moldova”

28 Sep, 11:27 • Stefan Simion
CNAIR a făcut o confuzie totală în ceea ce înseamnă reperele geografice ale României. A fost declarat într-un comunicat propriu CNAIR că Autostrada Suceava - Siret asigură infrastructura cu Republica Moldova.
Greșeală imensă făcută de CNAIR: Autostrada Suceava - Siret legătură cu „Republica Moldova”

CNAIR a făcut o eroare într-un comunicat propriu cu privirela Autostrada Suceava – Siret, însă această greșeală a fost remediată. CNAIR a comunicat faptul că Autostrada Suceava – Siret are legătură cu Republoica Moldova, fapt ce este incorect, întrucât legătura este cu Ucraina.

„Autostrada Suceava – Siret – Lotul 3, are ca scop asigurarea unei infrastructuri rutiere adecvate de inalta calitate, ca parte a retelei nationale de infrastructura, care sa acomodeze traficul de marfa si pasageri pe distanta lunga precum si traficul local, asigurand in acelasi timp un nivel corespunzator de siguranta si securitate a traficului cu Ucraina.”, declarație CNAIR conform Economedia.

Autostrada A7
Autostrada A7

Vezi și: https://www.dailybusiness.ro/stiri-interne/presedintele-pnl-buzau-autostrada-a7-risca-sa-fie-autostrada-stirba-a-moldovei-ce-acuze-aduce-cnair-ului-329619/

Comunicatul CNAIR

CNAIR a retras eroarea pe care a făcut-o, printr-un comunicat.

COMPANIA NAȚIONALĂ DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE S.A., în calitate de Solicitant, a elaborat și depus, in data de 20.09.2023 Aplicatia de Finanțare pentru proiectul „„Proiectare si executie Autostrada Suceava – Siret (Lot 3)” in vederea obtinerii unui grant alocat prin CEF-T-202-MILMOB —LUCRARI (CEF 2 Transport – Adaptarea retelei rutiere TEN – T la utilizarea duala civila- aparare; Pachetul Mobilitate Militara). CEF 2 – Pachetul de mobilitate militară promovează acțiuni care contribuie la adaptarea infrastructurii de transport pentru a permite deplasarea trupelor și echipamentelor militare. Obiectivul general al proiectului este : imbunătățirea infrastructurii de transport rutier prin construirea Autostrăzii A7, tronsonul Suceava-Siret, Lot 3, lot care este independent funcțional. Autostrada Suceava – Siret – Lotul 3, are ca scop asigurarea unei infrastructuri rutiere adecvate de inalta calitate, ca parte a retelei nationale de infrastructura, care sa acomodeze traficul de marfa si pasageri pe distanta lunga precum si traficul local, asigurand in acelasi timp un nivel corespunzator de siguranta si securitate a traficului cu Republica Moldova. Obiectivul specific al proiectului este: adaptarea proiectului, parte a rețelei TEN-T, pentru infrastructura de transport cu dublă utilizare, în vederea îmbunătățirii mobilității atât civile, cât și militare, până în 2027.

Proiectul contribuie la realizarea apelului: CEF 2 Transport – Adaptarea TEN-T la dublă utilizare civilă-apărare – Anvelopă de mobilitate militară, prin construirea unui tronson de autostrada numit lotul 3, parte din Autostrada Suceava – Siret, tronson din TEN Rețeaua -T, prin crearea unei infrastructuri rutiere moderne pentru utilizarea duală a infrastructurii de transport, în vederea îmbunătățirii atât a civililor, cât și a celor militare.

Valoarea totală a proiectului este de 218.768.273,00 lei din care contributia Uniunii Europeane este de 109.384.136 Euro”, comunicat realizat de CNAIR, furnizat de Economedia.

Vezi și: https://www.dailybusiness.ro/stiri-interne/filmari-cu-drona-cum-arata-tronsonul-2-din-autostrada-a7-ploiesti-buzau-la-inceput-de-2023-dupa-4-luni-de-la-startul-lucrarilor-stadiul-fizic-a-ajuns-la-aproape-8-321199/

 

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult