- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Guvernul plătește ajutorul de stat pentru motorina utilizată! Sunt în joc 141,58 milioane de lei

27 Feb, 17:47 • Bumbeneci Diana
Guvernul, prin MADR, oferă bani pentru motorina utilizată. Iată cine beneficiază de acest sprijin în trimestrul IV.
Guvernul plătește ajutorul de stat pentru motorina utilizată! Sunt în joc 141,58 milioane de lei

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) plăteşte ajutorul de stat pentru motorina utilizată în agricultură în trimestrul IV al anului trecut (1 octombrie – 31 decembrie 2022), în valoare de 141,58 milioane de lei, anunță Agerpres.

Bani pentru motorina utilizată

Mai exact, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) plătește în fiecare trimestru al fiecărui an subvenția la motorină. Este vorba despre o schemă de ajutor de stat care vine în sprijinul fermierilor pentru a-i ajuta să mai amortizeze din cheltuieli, având în vedere că acestea sunt din ce în ce mai mari.

Plata se realizează prin intermediul Centrelor Judeţene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.

Bani de la Guvern pentru motorină
Bani de la Guvern pentru motorină

Ai mai putea citi: Subvenție la motorină pentru persoanele fizice în 2023. Cum pot primi românii banii de la APIA

„Valoarea ajutorului de stat acordat sub formă de rambursare este de 141.581.159 lei şi se acordă unui număr de 16.465 beneficiari, pentru cantitatea de 86.859.574,448 litri de motorină determinată”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului de resort transmis în cursul zilei de azi.

Cantităţile de motorină pentru trimestrul patru din 2022 care beneficiază de ajutor de stat sunt aprobate prin Ordinul ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nr. 62 din 15 februarie 2023 şi sunt împărţite în mai multe categorii. Este vorba despre plăți pentru sectorul vegetal – suma de 121.669.112 lei; pentru sectorul zootehnic – suma de 17.312.161 lei; pentru sectorul de îmbunătăţiri funciare – suma de 1.595.020,267 lei.

„Persoana fizică poate beneficia de subvenția la motorină, dar cu condiția ca în 60 de zile să se facă persoană fizică autorizată. Dar ca să beneficiați de subvenția la motorină, și asta s-a spus la momentul respectiv, dumneavoastră trebuia în perioada 1 decembrie – 31 decembrie 2022, să fi făcut un acord prealabil cu cantitățile pentru anul 2023. Dacă nu ați făcut atunci, acum categoric nu puteți beneficia”, a mai precizat directorul general al APIA, Adrian Pintea, pentru sursa citată.

Vezi și: Preț carburanți 24 februarie. Cu cât se cumpără astăzi motorina și benzina

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult