- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

În timp ce România se topește, Transalpina este albă! Imagini cu drumul montan acoperit de gheață au făcut înconjurul mediului online

14 Jul, 13:29 • Bumbeneci Diana
Peisaj de-a dreptul spectaculos pe Transalpina. Un strat de gheață a acoperit drumul montan de mare interes pentru turismul din România.
În timp ce România se topește, Transalpina este albă! Imagini cu drumul montan acoperit de gheață au făcut înconjurul mediului online

Peisaj incredibil pe Transalpina. În toiul verii, cea mai frumoasă șosea din țară a fost acoperită de un covor gros de gheață.

În toiul verii, cea mai frumoasă șosea din țară a fost acoperită de un covor gros de gheață. Azi noapte, o furtună puternică a lovit Munții Parâng, aducând cu ea cantități impresionante de apă, grindină și scurgeri de pietre pe versanți. Șoseaua DN 67 C – Transalpina a fost acoperită de un strat gros de grindină, afectând traficul în zonă.

Transalpina, unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din UE

Transalpina, cunoscută și sub denumirea de DN67C, este una dintre cele mai spectaculoase și cele mai înalte șosele din România. Aceasta străbate Munții Parâng și Munții Lotrului, în partea de sud a țării, oferind peisaje impresionante și panorame uimitoare.

Vezi și: Preț carburanți 14 iulie. Unde găsim astăzi cea mai ieftină benzină sau motorină

Transalpina se întinde pe o distanță de aproximativ 148 de kilometri, conectând localități Novaci în județul Gorj și Sebeș în județul Alba. Drumul străbate Munții Parâng și Munții Lotrului, ajungând la altitudinea maximă de 2.145 de metri la Pasul Urdele.

transalpina - foto sugestivă
transalpina – foto sugestivă

Construcția drumului a început în anul 1934 și a fost finalizată în anul 1939. Inițial, drumul a fost conceput ca o rută strategică, însă în prezent este o atracție turistică populară, fiind numită „Drumul Regelui”.

Transalpina este cunoscută pentru serpentinele sale spectaculoase, peisajele montane impresionante, lacurile glaciare, pajiștile alpine și pădurile de brad. Traseul oferă o priveliște impresionantă asupra văilor adânci, munților înalți și a zonelor naturale protejate.

Ai putea citi: Importăm tot mai mult de la turci! În doar 6 luni, România a importat legume și fructe din Turcia de peste 180 de milioane de dolari

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult