- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Începând de astăzi, vremea se va schimba radical. ANM anunță când vin ninsorile

04 Nov, 10:00 • Bumbeneci Diana
Începând de astăzi, temperaturile scad în România, după săptămâni întregi cu valori specifice verii. Managerul executiv al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Florinela Georgescu explică ce schimbări vor avea loc.
Începând de astăzi, vremea se va schimba radical. ANM anunță când vin ninsorile

Temperaturile încep să scadă de vineri, iar până la sfârşitul acestei luni vom reveni la un regim termic specific perioadei. Așadar, maximele nu vor mai depăşi 15 grade Celsius, a declarat joi, directoarea executivă al ANM, Florinela Georgescu.

Vremea se schimbă radical în România

Despre această situația a vorbit joi, în cadrul conferinței Focus Energetic, managerul executiv al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Florinela Georgescu.

„Am înregistrat ieri foarte multe recorduri la nivelul țării, mai ales în partea de sud a teritoriului. De mâine însă temperaturile încep să scadă. Vom reveni până la sfârşitul acestei luni la un regim termic firesc, ceea ce înseamnă maxime care probabil spre sfârşitul lunii nu vor mai depăşi 15 grade Celsius. Sigur, şi temperaturile minime este de aşteptat să scadă treptat”, a

Semnalul precipitațiilor este destul de îngrijorător, deoarece a plouat destul de puțin în ultimele săptămâni, a spus aceasta.

„Nici pentru următoarele săptămâni din noiembrie nu aşteptăm cantități importante (de precipitații, n.r.). Per ansamblu, luna noiembrie ar putea fi ar putea fi una deficitară (…) Precipitațiile, oricum, în timpul iernii, climatologic vorbind, nu sunt foarte abundente”, a spus ea, vorbind de o medie de 30-40 de litri pe metrul pătrat în fiecare din lunile de iarnă.

Reprezentantul ANM a mai explicat că la ora actuală nu exclude însă varianta unor episoade mai severe, cu ninsori abundente, temperaturi scăzute, începând cu decembrie.

Ai mai putea citi: Când va ninge prima dată în toate orașele din România. Meteorologii au făcut anunțul

Începând de astăzi, vremea se va schimba radical. ANM anunță când vin ninsorile
Începând de astăzi, vremea se va schimba radical. ANM anunță când vin ninsorile

„Pentru luna decembrie deja nu este ieşit din comun să apară temperaturi minime în cursul nopții de sub minus -10 grade. Iar un ianuarie normal înseamnă cea mai rece lună din an care poate aduce şi evenimente severe, de genul viscolelor. Acestea nu sunt excluse din niciuna din lunile de iarnă”, a mai spus Florinela Georgescu.

Sunt șanse minime ca vremea să aibă intensificări severe în luna noiembrie, judecând după prognoza următoarelor patru săptămâni. În octombrie a fost mult mai cald față de normalul perioadei, însă zilele acestea vor scădea din nou temperaturile.

„Ultimii ani ne-au arătat că nu este exclus ca manifestările de iarnă să se extindă, să mai apară şi în luna martie”, a precizat ea.

Forma precipitațiilor va fi determinată de regimul temperaturilor. În zonele înalte deja au căzut primii fulgi de zăpadă, încă din septembrie.

„Este destul de posibil, ca şi iarna trecută, ca stratul de zăpadă cel mai consistent să îl avem în zona de munte, dar cred că vom putea vorbi de acest strat mai consistent mai degrabă din luna ianuarie încolo”, a mai spus Florinela Georgescu.

Te-ar mai putea interesa și: Bucureștenii, expuși unei poluări cauzatoare de cancer. Valorile au urcat și de trei ori peste limita admisă

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult