- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Informație de ultim moment! Statul oferă 1.000 de lei! Categoria de români care poate beneficia de această sumă

11 May, 20:51 • Constantin Cristina
Suma de 1.000 de lei va fi acordată de stat și se va aplica în toată România! O categorie de români va putea beneficia de acești bani.
Informație de ultim moment! Statul oferă 1.000 de lei! Categoria de români care poate beneficia de această sumă

Vești bune pentru români! O anumită categorie va primi 1.000 de lei de la stat, potrivit unei hotărâri, a informat capital.ro.

Suma de 1.000 de lei va putea fi accesată de elevii și studenții din România, potrivit modificărilor privind regulile acordării ajutorului financiar de 200 de euro, care să fie destinat achiziției de calculatoare noi.

Citește și: Vești bune pentru români! Categoria de angajați care va primi o pensie în plus. Ce condiții trebuie să fie îndeplinite

Informație de ultim moment! Statul oferă 1.000 de lei!

Așadar, datorită acestui ajutor, mai mulți tineri vor putea beneficia de banii de la stat. Mai exact, s-a stabilit dublarea plafonului venitului brut lunar pe membru de familie ce permite participarea în programul ce se desfășoară de circa 20 de ani.

De asemenea, tot astăzi, 11 mai, a apărut și calendarul programului din acest an, care arată că persoanele interesate pot depune cererile până pe 22 mai.

Perioada în care elevii și studenții vor putea achiziționa calculatoarele între 21 august și 16 octombrie, iar în data de 14 iunie, va fi publicată pe site-ul Ministerului Educației, lista nominală a beneficiarilor. Depunerea contestațiilor se va putea face între 19 și 22 iunie.

Bani de la stat
Bani de la stat

Totodată, eliberarea bonurilor valorice către beneficiari se va face între 21 și 31 august, iar cumpărarea calculatoarelor se va putea face între 21 august și 16 octombrie.

Mai mult, regulile programului Euro 200 au trecut prin mai multe modificări. Astfel, a fost majorat plafonul de venituri ce permite participarea în program de la un venit brut pe membru de familie de 250 de lei, cât era înainte, la 500 de lei.

Tinerii care sunt adepții pentru achiziționarea calculatoarelor:

  • tinerii care sunt elevi/ studenți în învățământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani;
  • tinerii care au un venit brut pe membru de familie mai mic sau egal cu 500 de lei.

S-a modificat și configurația minimă recomandată a calculatoarelor pentru cumpărarea cărora se primește ajutorul financiar de la stat. Configurația minimă este următoarea:

  • pentru desktop – procesor cu frecvență nominală minimum 3.0 GHz; HDD minimum 500 GB sau SSD minimum 240 GB; RAM tip DDR3 sau DDR4 minimum 8 GB; monitor LCD sau LED cu diagonală minimum 18.5” și rezoluție minimum 1.920 x 1.080; tastatură, mouse optic; cameră web;
  • pentru laptop, notebook, ultrabook sau dispozitivele echivalente – procesor cu minimum 2 nuclee; RAM tip DDR3 sau DDR4 minimum 8 GB; HDD minimum 500 GB sau SSD minimum 240 GB; diagonală minimum 14”; rezoluție minimum 1.366 x 768; cameră web.

De precizat este faptul că, ajutorul se acordă o singură dată în cadrul unei familii.

Alte articole: Vești bune pentru viitorii studenți! Guvernul a aprobat noi specializări universitare