- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ion Țiriac apără statul român: „În 32 de ani nimeni nu a fost în stare să educe acest popor”

19 Dec, 13:48 • Bocioacă Bianca
Miliardarul Ion Țiriac și-a exprimat dezamăgirea cu privire la românii care nu vor să își plătească taxele la stat.
Ion Țiriac apără statul român: „În 32 de ani nimeni nu a fost în stare să educe acest popor”

Ion Țiriac s-a arătat indignat față de mentalitatea românilor care nu vor să plătească contribuțiile la stat. Acesta a vorbit despre acest lucru în emisiunea lui Cătălin Măruță de la Pro TV.

„În 32 de ani nimeni nu a fost în satre să educe acest popor în cele mai simple lucruri care există. Statul e cel mai sărac român care există în lumea asta. Statul nu are bani, populația trebuie să muncească, să aibă succes, să se învârtă economia, să dea bani statului și apoi, statul să facă totul pentru populație. Începând cu autostrăzi, până la trenuri. N-am simplificat treaba la taxe.

Citește și: Ion Țiriac îi desființează pe cei care s-au opus intrării noastre în Schengen: „Să vină Olanda să stea vecină cu rușii și cu ucrainenii”

Ion Țiriac, despre cei care nu plătesc taxe

N-am știut să îi spunem românului de ce… dacă eu și în ziua de astăzi am foști colegi care mă întreabă: ‘De ce să plătesc taxe?’. Pentru că fără taxe acest stat nu are niciun ban! Nu e vorba de miliardarii care nu plătesc taxe.Nu, nu! Ăia plătesc taxe, nu ai cum să faci evaziune pentru că ajungi unde ajungi. Dar e vorba de masa populației care nu înțelege. După ce îmi dai mie minimul, să mai plătesc și taxe? Păi da, trebuie să plătești în orice caz”, 

a spus Ion Țiriac.

„Nu am reușit în toți ăștia 32 de ani să găsim pe cineva să stea drept așa și să se ducă la Bruxelles, să spună: ‘Noi suntem români!’ Schengen? Uită, Schengen, fratele meu, pentru că noi suntem granița Europei!”, a mai spus miliardarul.

Ion Țirirac are o avere de peste 1 miliard de euro, fiind unul dintre cei mai bogați oameni din România.

Citește și: Succes de răsunet pentru Ion Țiriac! Premierul Nicolae Ciucă a luat decizia

România așteaptă să intre în Schengen

România şi Bulgaria aşteaptă din 2011 să intre în Schengen, în timp ce în cazul Croaţiei, care a aderat la UE în 2013, pare să existe mai multă disponibilitate pentru aderare.

Aderarea la spaţiul de liberă circulaţie Schengen aduce avantaje atât economice, cât şi pentru cetăţenii obişnuiţi. În ţările care fac parte din spaţiul Schengen sunt eliminate controalele la frontiere. Trecerea dintr-un stat în altul este, practic, o călătorie în interiorul aceleiaşi ţări. Cei care călătoresc cu avionul, cu trenul, cu autocarul sau cu maşina personală nu vor trebui să se mai prezinte la controlul paşapoartelor. Pentru economie înseamnă că vor disparea timpii de aşteptare pentru TIR-uri la punctele de trecere a frontierei terestre, relatează romaniatv.net.