- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Legi noi pentru crescătorii de păsări din România. Ce vor fi nevoiți să facă pentru a nu pierde afacerea

22 Feb, 12:17 • Bumbeneci Diana
Crescătorii de păsări vor fi nevoiți să respecte noi reguli impuse de autorități. Măsurile vor fi impuse în regim de urgență.
Legi noi pentru crescătorii de păsări din România. Ce vor fi nevoiți să facă pentru a nu pierde afacerea

Vești noi pentru români. Uniunea Europeană este gata să impună o serie de revizuiri ale legislației ce îi vizează pe crescătorii de păsări, anunță transmite Bloomberg, citat de Agepres.

Legi noi pentru crescătorii de păsări din România

Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) anunțat că există noi recomandări pentru români și nu numai. Se recomandă fermierilor să încetinească ritmul de creştere a puilor, să înceteze să mai ţină găinile în cuşti şi să reducă densitatea animalelor pentru a îmbunătăţi condiţiile de creştere a păsărilor.

Recomandările formulate de EFSA în două rapoarte separate se adaugă celor cu privire la creşterea porcilor, care au fost emise anul trecut, şi vin într-un context în care efectivele de animale de pe continent se reduc din cauza unor epidemii şi a costurilor mari cu nutreţul şi energia.

Printre recomandările EFSA se numără plafonarea ritmului de creștere a puilor de carne la 50 de grame pe zi, pentru a menţine păsările sănătoase şi active”, anunță Agerpres.

Ai mai putea citi: Ajutoare de la stat pentru două mari regiuni din România! Ministrul Finanțelor confirmă revoluția investițiilor

ferme păsări
ferme păsări

Mai mult, reprezentanții Autorității Europene pentru Siguranţa Alimentară mai anunță că ginile ouătoare nu ar trebui ţinute în cuşti. Nu este recomandată nici tăierea ciocului, pentru a preveni rănile, ar trebui eliminată, deoarece nu este necesară dacă sunt utilizate practici bune de gestionare a efectivelor de păsări.

Specialiștii EFSA au mai transmis, în același timp, că păsările ar trebui să aibă acces la „verande acoperite” pentru a putea căuta hrană în timpul zilei, La ora actuală este foarte greu de respectat această recomandare ESA, în condițiile în care pandemia de gripă aviară cu care se confruntă Europa, în urma căreia au fost ucise zeci de milioane de păsări.

Comisia Europeană, care a comandat studii amintite, intenţionează să revizuiască legislaţia UE în domeniul bunăstării animalelor, în conformitate cu cele mai noi date ştiinţifice, până la finele acestui an, mai transmite Bloomberg.

Te mai poate interesa și: Milioane de români au un contract de muncă. Ministrul Budăi anunță câte persoane lucrează la ora actuală

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult