- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Lovitură pentru românii care speră la Autostrada Moldovei. CNAIR face anunț de ultim moment

05 Jun, 10:30 • Bumbeneci Diana
Autostrada Moldovei nu va fi gata la timp. CNAIR face un nou anunț.
Lovitură pentru românii care speră la Autostrada Moldovei. CNAIR face anunț de ultim moment

Autostrada Moldovei mai încetinește! CNAIR a prelungit cu cinci luni termenul de finalizare pentru primul lot, Ploiești-Mizil. Pe lângă mobilizarea insuficientă, Pizzarotti are probleme cu pânza de apă freatică.

Autostrada Moldovei nu va fi gata la timp

Asocierea Pizzarotti-Retter a primit o prelungire cu cinci luni la contractul pentru execuția primului lot al Autostrăzii Ploiești-Pașcani. În aceet fel, noul termen de finalizare este 24 septembrie, potrivit datelor oficiale CNAIR. Pe lângă mobilizarea insuficientă (n.r încă de la începerea lucrărilor), pe lotul Ploiești (Dumbrava)- Mizil (21 km.) Pizzarotti are probleme în teren : pânza de apă freatică la o adâncime de 60-70 cm. și siturile arheologice.

Vezi și: Ireal! Cât a ajuns să coste în 2023 o pungă de fistic la Carrefour! Din cauza prețului, vânzătorii au pus sistem antifurt pe produse

,,A FOST TRANSMISA APROBAREA CNAIR SA PENTRU UTILIZAREA REZERVELOR DE IMPLEMENTARE PENTRU LUCRARI SUPLIMENTARE DE ARHEOLOGIE SI EXTINDEREA TERMENULUI DE EXECUTIE A CONTRACTULUI CU 153 ZILE. DUPA SEMNAREA ORDINULUI DE VARIATIE, NOUA DATA DE FINALIZARE A LUCRARILOR VA FI 24.09.2023″

Lotul 1: „Antreprenor: Asocierea Impresa Pizzarotti&SPA – Pizzarotti SA – Retter Projectmanagement SRL; Lungime: 21 km.; Durată contract: 20 de luni; Valoare contract: 1,468 miliarde de lei, fără TVA; Sursă de finanțare: PNRR; Ordin de începere: 22.08.2022; Stadiu actual: 11%; Termen deschidere: 2024. În șantier sunt mobilizați un număr de 535 de muncitori și 233 de utilaje.” a transmis CNAIR pe 26 mai.

Lotul 2, Mizil -Pietroasele pe care lucrează asocierea bulgaro-română Trace -Coni este puțin mai avansat, la 16 %, dar aproape imposibil să se încadreze în termenul aprilie 2024. Pe lotul 3, CNAIR a desemnat, după reevaluare Tekfen și urmează să anunțe dacă a primit sau nu contestații.

Vezi și: Știrea zilei despre creșterea salariilor și reforma pensiilor! Ministrul Muncii, Marius Budăi: „Categoric vorbim de aprobarea imediat următoare”

https://www.youtube.com/watch?v=8ijsGeQ1MQA&feature=youtu.be&ab_channel=SPIRIDRONE

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult