- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

MAE, anunț de ultimă oră! Alertă pentru românii care se află sau călătoresc în Franța!

20 Mar, 11:02 • Bumbeneci Diana
Avertizare MAE pentru românii care călătoresc în Franța. Zeci de zboruri sunt anulate ori întârziate.
MAE, anunț de ultimă oră! Alertă pentru românii care se află sau călătoresc în Franța!

MAE anunță o nouă alertă de călătorie. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) transmite că toți cetățenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Franceză pot avea probleme cu zborurile de pe marile aeroporturi.

Alertă de călătorie MAE pentru românii care călătoresc în Franța

Reprezentanții MAE avertizează că Direcţia Generală a Aviaţiei Civile (DGAC) a solicitat anularea a 30% dintre zborurile de pe aeroportul Paris-Orly şi 20% dintre zborurile de pe aeroportul Marseille-Provence, începând din seara zilei de duminică, 19 martie şi până marţi, 21 martie, ora 06:00.

Potrivit unui comunicat al MAE, compania Air France anunţă că operaţiunea poate fi prelungită până în data de 23 martie pe unele aeroporturi din R. Franceză, în contextul grevei controlorilor aerieni. Astfel, nu sunt excluse întârzieri şi anulări de ultimă oră ale zborurilor.Air France prevede să asigure pentru aceste zile 95% din programul de zbor, din care zborurile pe distanţe lungi şi zborurile spre şi dinspre aeroportul Paris – Charles de Gaulle.

Vezi și: Schimbări majore pentru legea pensiilor! „Pentru că vor unii să mintă românii că sunt ei salvatorii pensiilor din România”

MAE alertă de călătorie
MAE alertă de călătorie

„Pasagerii Air France vor fi anunţaţi de eventuale perturbări ale zborurilor prin SMS. Detalii privind zborurile sunt disponibile pe site-ul: https://www.parisaeroport.fr/.Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă”, anunță MAE.

Mai mult, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie următoarele telefoane de permanenţă, în funcţie de circumscripţia consulară de reşedinţă, astfel:- Consulatul General al României la Paris: +33680713729;- Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164;- Consulatul General al României la Lyon: +33643627736;- Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

Ministerul Afacerilor Externe mai recomandă consultarea paginilor web: http://paris.mae.ro, http://lyon.mae.ro, http://marsilia.mae.ro, http://strasbourg.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs). Aplicația oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Te mai poate interesa și: Sistemul românesc de pensii, nedrept pentru o parte dintre români. Un agricultor are o pensie egală cu venitul unui român care nu a muncit nici măcar o zi în viața sa

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult