- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Este știrea zilei! Comisia Europeană a dat undă verde României pentru creșterea pensiilor

11 Sep, 11:20 • Bumbeneci Diana
Sunt vești bune pentru români. Cresc pensiile seniorilor, în urma unei decizii aprobate de Comisia Europeană.
Este știrea zilei! Comisia Europeană a dat undă verde României pentru creșterea pensiilor

Comisia Europeană a dat undă verde României pentru creșterea pensiilor. România nu mai este nevoită să se încadreze în acel procent de 9,4% din PIB, care a fost trecut în PNRR.

Comisia Europeană a dat undă verde României pentru creșterea pensiilor

Comisia Europeană a fost de acord să elimine această limitare, informează Antena 3 CNN. În noul Plan Național de Redresare și Reziliență, statul îşi va asuma însă că toate cheltuielile pe care le va face cu plata pensiilor vor fi sustenabile.

Comisia Europeană a cerut, de asemenea, ca noua lege a pensiilor să fie redactată mai devreme. Termenul agreat este luna noiembrie.

Citește și: Se majorează voucherele de vacanță! Mai mulți români nu vor mai avea dreptul la acestea

Pensii
Pensii

În cazul în care Legea pensiilor va fi gata la timp, Guvernul ar putea recalcula pensiile, iar o creștere ar putea fi resimțită încă de la începutul anului 2024.

O primă creștere a pensiilor ar trebui să vină din indexarea cu rata inflației.

La indexarea cu rata inflației, pensiile vor crește cu 150 de lei. De exemplu, dacă avem o pensie de 1.125 lei, care crește cu 14%, se ajunge la un venit de 1.282 lei.

Dacă se discută și despre o pensie mai mare, de exemplu de una de 2.854 de lei, aceasta va ajunge, după majorare, la 3.253 de lei.

Ai mai putea citi și: Un nou job cucerește românii. Venituri de 1000 de euro pe lună, tichete de masă, abonamente și al 13-lea salariu

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult