- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu, discuții cu Ursula von der Leyen în Grecia. Premierul a cerut un sprijin financiar suplimentar pentru România. „Am avut o discuție consistentă”

21 Aug, 21:53 • Lupu Alexandra
Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu Ursula von der Leyen în Grecia. Ce a discutat premierul României cu președintele Comisiei Europene.
Marcel Ciolacu, discuții cu Ursula von der Leyen în Grecia. Premierul a cerut un sprijin financiar suplimentar pentru România. „Am avut o discuție consistentă”

Marcel Ciolacu a avut astăzi o discuție cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, informează digi24.ro. Cei doi înalți oficiali s-au întâlnit în Grecia și au discutat despre problemele de securitate la Marea Neagră, dar și despre aderarea statului român la spațiul Schengen.

Marcel Ciolacu, discuții cu Ursula von der Leyen

Marcel Ciolacu s-a întâlnit astăzi cu Ursula von der Leyen. Premierul României a discutat despre despre provocările de securitate ale României la Marea Neagră, dar și despre eforturile depuse de statul român în contextul războiului din Ucraina, implementarea PNRR și aderarea la spațiul Schengen.

Citește și despre: Planul Guvernului pentru a reduce cheltuielile. Sindicatul angajaţilor din Ministerul Culturii avertizează că vor fi dați afară salariații cu venituri de până la 3.500 lei

Marcel Ciolacu povestește că a prezentat situația actuală de la frontierele țării, dar mai mult decât atât, a cerut un sprijin financiar suplimentar pentru România. Premierul explică că a cerut acest lucru tocmai din necesitatea accelerării dezvoltării infrastructurii. Liderul PSD spune că i-a cerut președintelui Comisiei Europene să intensifice eforturile comune pentru intrarea României în spațiul Schengen.

„Am avut o discuție consistentă cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, despre provocările de securitate ale României la Marea Neagră, eforturile făcute de țara noastră în contextul războiului din Ucraina, implementarea PNRR și aderarea României la spațiul Schengen.

Am prezentat situația actuală la frontierele țării noastre și am susținut necesitatea unui sprijin financiar suplimentar pentru România în contextul actual care necesită accelerarea dezvoltării infrastructurii. De asemenea, am subliniat evoluțiile în ceea ce privește implementarea PNRR, respectiv anumite jaloane cu măsuri fiscal bugetare din acest plan negociate de fostele guverne de dreapta, precum și situația finanțelor publice și intenția Guvernului de a păstra deficitul în limite rezonabile fără a afecta economia și populația.

În plus, am solicitat doamnei președinte a Comisiei Europene intensificarea eforturilor comune pentru aderarea României la spațiul Schengen”, scrie Marcel Ciolacu pe pagina de Facebook.

Marcel Ciolacu și Ursula von der Leyen
Marcel Ciolacu și Ursula von der Leyen

Tot astăzi, premierul României s-a întâlnit cu premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis. Cei doi înalți oficiali au discutat despre cooperarea bilaterală și regională, astfel, despre sprijinul pentru Ucraina, Republica Moldova și țările din Balcanii de Vest în drumul lor european și despre aderarea la spațiul Schengen

„Discuţiile au vizat extinderea cooperării bilaterale şi regionale dintre cele două state, creşterea schimburilor economice şi impulsionarea cooperării în domenii sectoriale cheie, precum sectorul energetic.

Cei doi prim-miniştri au discutat despre noile investiţii greceşti în România în domeniul energiei, participarea companiilor elene la proiectele de infrastructură din ţara noastră, dar şi despre prezenţa întreprinderilor româneşti pe piaţa din Grecia”, transmite Guvernul.

„Cei doi demnitari au avut şi un schimb de opinii pe tema situaţiei de securitate în plan regional. Au fost prezentate măsurile luate de autorităţile române pentru a face faţă provocărilor actuale la Marea Neagră, ajutorul oferit Republicii Moldova şi Ucrainei, dar şi sprijinul de care are nevoie România, la nivel european, ca stat aflat în prima linie. Premierul român se află la Atena la invitaţia omologului său grec pentru a lua parte la o reuniune de lucru a şefilor de stat şi de guvern din Sud-Estul Europei şi Balcanii de Vest la care vor participa preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel”, se mai arată în comunicatul transmis de Guvern.

Te-ar putea interesa și: Se anunță o nouă grevă la Ministerul Finanțelor. Angajații vor să-și păstreze locurile de muncă și veniturile. „Am tot încercat să negociem cu Guvernul”