- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu susține decizia de a da în judecată Austria dacă votează, din nou, împotriva aderării României la Spațiul Schengen!

23 Nov, 22:19 • Oprea Alina
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că își va menține decizia de a da în judecată Austria în cazul în care aceasta va vota, din nou, împotriva statului român pentru a adera la Spațiul Schengen!
Marcel Ciolacu susține decizia de a da în judecată Austria dacă votează, din nou, împotriva aderării României la Spațiul Schengen!

Premierul Marcel Ciolacu nu va renunța la decizia de a da în judecată Austria. Acesta a precizat că o va menține până la capăt, dacă la viitorul Consiliu JAI va vota din nou împotriva aderării României la Spațiul Schengen. Astfel, Șeful Executivului admite însă că țara are șanse de 50% să adere în contextul actual.

Citește mai multe despre: Ministrul Economiei, Ștefan Radu Oprea, face declarații cu privire la costurile plătite de cetățenii europeni pentru neapartenența României la Spațiul Schengen!

Premierul Marcel Ciolacu dă în judecată Austria!

Austria este statul care nu este de acord cu aderarea României la Spațiul Schengen, iar statul român se confruntă cu această problematică de foarte mult timp.
Schengen
Marcel Ciolacu dă în judecată Austria pentru neacordarea votului de a adera la Spațiul Schengen

Este foarte important, la acest moment, să se continue „lupta” pentru aderarea României, însă nu doar pentru ea ca stat, ci și pentru că Consiliul JAI are pe Ordinea de Zi, a reuniunii din 5 decembrie, aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen. Alexander Schallenberg, ministrul de Externe al Austriei, a anunțat însă că țara sa își menține veto-ul față de extinderea spațiului Schengen cu România și Bulgaria

Totodată, în luna septembrie a anului curent, Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că România va ataca Austria la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, motivul fiind strâns legat de veto-ul pe Schengen. Acesta a făcut precizări conform cărora daunele produse României s-au ridicat la cel puțin două procente din PIB. El a spus pentru Der Standard că acțiunea împotriva Austriei va demara dacă Austria se opune din nou intrării României în Schengen la reuniunile oficiale din octombrie și decembrie.

Marcel Ciolacu a fost foarte categoric atunci când a fost întrebat de problematica de a da în judecată Austria.

Acum, întrebat dacă România va da în judecată Austria în cazul în care votează din nou împotriva aderării României la Schengen, Marcel Ciulacu a fost categoric.

”În primul rând trebuie să voteze. Dacă votează împotrivă, categoric da”, a spus premierul Ciolacu, într-un interviu pentru Europa FM, conform celor comunicate de profit.ro.

„O să ne luptăm până în ultimul moment și o să vedem. () Dacă am fi fost și Bulgaria singură, și România singură, și deciziile ar fi fost luate pentru fiecare în parte, cred că ar fi fost mai ușoară abordarea.”, a adăugat Marce Ciolacu, conform sursei citate.

Citește mai multe despre: Republica Cehă sprijină aderarea României la Spațiul Schengen! Austria se află, în continuare, în opoziție!